BEZÁR

Közösségi média

Belendülhet a politikustestvérek gazdagodása? – Kósa Lajos családtámogató törvényjavaslatot kezdeményez

Legyen a testvérek között is illetékmentes az öröklés és ajándékozás!


Kósa Lajos

HírTV

Kósa Lajos debreceni országgyűlési képviselő vasárnap este bejegyzést tett a Facebook-oldalára,
amiben arról számol be, hogy május 26-án kedden képviselői egyéni indítványként törvényjavaslatot nyújt be a testvérek közötti ügyletekre vonatkozó 18%-os illeték eltörléséről.

Kósa a közösségi hálón tett bejelentésében emlékeztet arra, hogy a 2010 óta folyamatosan kormányzó Fidesz családtámogató intézkedéseinek egyike az volt, hogy „eltöröltük az egyenesági 18%-os örökösödési és ajándékozási illetéket. Magyarán szólva ma a szülő és a gyermek illetékmentesen tud egymástól örökölni, illetve egymásnak ajándékozni.” Ezt tervezik kiterjeszteni a testvérek közötti illetékmentes öröklésre és ajándékozásra. „Ha a parlament támogatja a kezdeményezésünket, újra tudunk valamivel segíteni a magyar családoknak” – írja Kósa.

Az országgyűlési képviselők éves vagyonbevallásához egy ideje kötelező mellékelni a házastársuk vagyonnyilatkozatát is, ami – ellentétben a képviselőkével – nem nyilvános, de egy esetleges vagyongyarapodási vizsgálatnál az arra illetékesek számára elérhető. Egyes ellenzékiek szerint korábban azért szüntette meg a szülők utáni örökösödési és ajándékozási illetéket a Fidesz, hogy a tisztátalanul szerzett vagyont a korrupt politikusok ilyen kerülőúton szerezhessék meg, tudhassák majdan magukénak. A Kósa-féle új törvényjavaslat azon politikusok számára teremthetné meg a törvénytelenül szerzett pénzek efféle tisztára mosását, akiknek már nem élnek a szüleik, ellenben vannak testvéreik.

Mint ismeretes, az elmúlt években jelentősen gyarapodott Kósa Lajos édesanyjának vagyona. Kósának egy testvére van.


Kósa Lajos


Kósa Lajos posztja számos támogató hozzászólást kapott a politikus közösségi oldalának követőitől:


Kósa Lajos

Facebook

Kósa Lajos

Facebook

CSAK VELED együtt tudjuk garantálni, hogy az újságíró és a szerkesztő munkájába ne szólhasson bele más, csak Te, az olvasó. Támogasd előfizetéseddel a Debrecinert! Köszönjük!

A megosztása fontos!

Kérjük, válasszon előfizetési vagy támogatási lehetőségeink közül!

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

További olvasnivalók...