Bírósági dolgozók jótékonykodtak Debrecenben

Többek között mesekönyveket, játékokat és kifestőket adományoztak a debreceni gyermekonkológiának.
Debreceni Járásbíróság

Beteg gyerekeknek adományoztak bírósági dolgozók – derült ki a Debreceni Törvényszék augusztus 13-i közleményéből. A gyűjtést a Debreceni Járásbíróság munkatársai indították a Leukémiás Gyermekekért Alapítvány útján. A diavetítőt, mesés- és foglalkoztatókönyveket, kifestőket, színes ceruzákat, kreatív foglalkoztatókat, gyöngyfűző játékokat és más ajándékokat a Debreceni Egyetem Klinikai Központ gyermekonkológiai osztálya kapta meg.

Debreceni Járásbíróság

A közlemény szerint a bírósági dolgozók örömöt szerettek volna vinni az osztályon fekvő gyerekek mindennapjaiba. „A játékok, ha csak egy kis időre is, elfeledtethetik a nehéz időszakot, és talán megkönnyíthetik a gyermekek és szüleik számára a kórházi tartózkodás időszakát” – írják.

A törvényszéki kommünikéből kiderül, a jótékonysági akcióhoz sokan csatlakoztak. Az adományt a járásbírósági dolgozók nevében augusztus 7-én Macsinka-Köteles Anita adta át Bobkó Stella főnővérnek és Ácsné Engi Mónika kórházpedagógusnak, akik a gyerekek nevében megköszönték a csomagokat.
Ezt tartalmat minden olvasónk elérheti. Ha összes írásunkat olvasni szeretné, legyen előfizetőnk! Előfizetéshez kérjük kattintson ide.