A Keskeny út a boldogság felé című filmet láthatjuk a KineDok debreceni vetítésén

Oláh Kata dokumentumfilmjét augusztus 13-án vetítik a Baross16-ban.
A KineDok Magyarországon már 26 helyszínen van jelen, a helyi szervezők önállóan válogatják össze a saját környezetüket vélhetően érdeklő filmeket az éves katalógusból. Debrecenben a Baross16-ban kéthetente keddenként voltak és lesznek a vetítések.

A Debreciner bővebb ismertetőjét a KineDok vetítésekről itt lehet elolvasni.

Augusztus 13-án, kedden 19:30 órától Oláh Kata rendezésében a Keskeny út a boldogság felé című dokumentumfilmet láthatjuk, ami két roma fiú szerelméről szól. A filmet tavaly a debreceni Apolló moziban is bemutatták, az egyalkalmas vetítés akkor teltházas volt.

Magyarországon, a szegénységbe fulladt Salgótarján melletti Jónástelepen egymásba szeret két roma fiú. Kapcsolatukat felvállalva Budapestre költöznek, ahol a napi megélhetési küzdelmek dacára végre kezdenek rátalálni a boldogságra. Bíznak benne, hogy bátorságuk, elszántságuk, egymásba vetett bizalmuk és szeretetük mások számára is inspiráló lehet, így elhatározzák, hogy megírják az első meleg roma musicalfilm forgatókönyvét. Az élet azonban más irányt ad kettejük történetének. Egy váratlan haláleset miatt vissza kell térniük a közösségbe, ahonnan kitagadták őket, így kénytelenek lesznek újra szembenézni múltjukkal és konfliktusaikkal – ám ezzel arra is esélyt kapnak, hogy visszakapják családjukat.

A KineDok vetítéseire a belépés ingyenes. További információ a Facebook-eseményben elérhető.

NASS – a Debreciner ajánlórovata.

Ezt tartalmat minden olvasónk elérheti. Ha összes írásunkat olvasni szeretné, legyen előfizetőnk! Előfizetéshez kérjük kattintson ide.