BEZÁR

Közösségi média

Debrecen főváros – már megint, még mindig, most újra és persze a jövőben is

Mondták már, hogy a magyarság, a sport, a közlekedés, a rockzene fővárosa. Most itt egy újabb tematika… A – főként helyi – kormánypárti politikusok számára ez a fővárosozás vissza-visszatérően fontos cserépkályha a kommunikációjuk táncparkettjén.

Puskás István debreceni kulturális alpolgármester a minap azt mondta egy sajtótájékoztatón, hogy „a kultúra legintenzívebb fejlesztése városunkban történik”.

De már korábban volt egy beszélgetés a Debreceni Egyetem rádiójában, ahol Puskás István azt mondta:

„szó szerint szent meggyőződésem, hogy Debrecen legfontosabb hozzájárulása a magyar nemzeti kultúrához, az az irodalom. Nyithatunk mindenféle politikai vitákat, de az, hogy Debrecen a magyar irodalom fővárosa, az szerintem nem megkérdőjelezhető dolog.”

Mindez úgy köszönt vissza a napokban, hogy a debreceni önkormányzati televízió Közügy című műsorának volt vendége Puskás István, s a produkció ezzel a címmel került fel a videómegosztón a DTV csatornájára: „Debrecen, az irodalom fővárosa”.

Vajon legközelebb minek lesz a fővárosa Debrecen?

Ha szeretnél hozzászólni, megteheted a Debreciner közösségi oldalán. Várjuk a véleményedet!

CSAK VELED együtt tudjuk garantálni, hogy az újságíró és a szerkesztő munkájába ne szólhasson bele más, csak Te, az olvasó. Egy hónapra csak 1000 forint. Támogasd előfizetéseddel a Debrecinert! Köszönjük!

A megosztása fontos!

Kérjük, válasszon előfizetési vagy támogatási lehetőségeink közül!

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

További olvasnivalók...