BEZÁR

Közösségi média

Magda mögött megkönnyebbülhetsz

Kossuth már nem közelíthető meg szemből, Debrecen mozaikcímere sehogyan sem. A város világhírű szülöttjének szobrát egyelőre még nem kordonozták el – hátha most nem is fogják.

Június 4. és 6. között a kosárlabda 3×3-as szakágának olimpiai selejtezője lesz Debrecenben. A helyszín a város főterének a Nagytemplom előtti része, amit már elkerítettek, s felépültek már a lelátók is.


Kossuth tér - 20210531

idokep.hu

Ma készült fotóink bizonysága szerint Szabó Magda szobra elé most nem építettek semmit és nem is zárták el, továbbra is
az írónő mellé lehet ülni, körbetekinteni onnan, nézni, amit ő látna.


Kossuth tér - Szabó Magda

Lia

A mögötte lévő – Szabó Magdától Szabó Lőrincig tartó – fás-füves parkrészt pedig arra találták alkalmasnak a debreceni rendezők, hogy ott könnyebbülhessenek meg a sportesemény közönségének tagjai.


Kossuth tér - Szabó Magda

Lia

Kossuth tér - Szabó Magda

Lia

Amikor elsődleges szempont a biznisz, akkor egyszerűen eltakarják, elbarikádozzák Szabó Magda főtéri szobrát. 2019-ben egy hüttét építettek közvetlenül elé, 2020-ban pedig egy kolbászsütő bódéja került Szabó Magda szobra elé, egyenesen a moslékos hordókra tekintett.


Szabó Magda - advent
2019: Szabó Magda és a hütte hátulja
NT

MANGALICA FESZTIVÁL
2020: Szabó Magda és a moslékos hordók
SM

CSAK VELED együtt tudjuk garantálni, hogy az újságíró és a szerkesztő munkájába ne szólhasson bele más, csak Te, az olvasó. Egy hónapra csak 1000 forint. Támogasd előfizetéseddel a Debrecinert! Köszönjük!

A megosztása fontos!

Kérjük, válasszon előfizetési vagy támogatási lehetőségeink közül!

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

További olvasnivalók...