Parlagfűmezőt találtunk Debrecenben, miközben egy lepusztult játszótérre tartottunk

A Borbíró téri park mindössze pár percre található a Cívis utcai játszótérhez, ahol egy olvasónk korábban többek között szemétre és parlagfűre panaszkodott. A választókerület képviselője nem válaszolt a kérdéseinkre.


Újkert - játszótér - parlagfű - szemét

Polgár Tóth Tamás

Július 8-án közöltük olvasónk, Nóra levelét, valamint az általa készített fotókat, amelyek a Cívis utca páratlan oldala és a Károlyi Mihály utca mögötti játszótér állapotát mutatták be. A levél írója hiába jelzett több alkalommal is az önkormányzatnak a rengeteg parlagfű, az éjszakánként ott mulatozók által eldobált szemét, valamint a kutyatulajdonosok által ott felejtett ürülék miatt, nem történt változás a játszótér állapotában.


Újkert - játszótér - parlagfű - szemét

Polgár Tóth Tamás

Továbbra is sok a szemét és a parlagfű, a képviselő pedig nem válaszol

Szerettük volna tudni, hogy mivel magyarázza a terület elhanyagoltságát Korbeák György (Fidesz), a választókerület önkormányzati képviselője, de sem leveleinkre, sem a közösségi oldalára küldött üzenetünkre nem reagált, pedig a Facebook szerint látta a kérdéseinket.


Újkert - játszótér - parlagfű - szemét

Polgár Tóth Tamás

Július 14-én személyesen is ellátogattunk az ominózus játszótérre, mert kíváncsiak voltunk arra, hogy történt-e azóta valami változás a területen. Sajnos azt tapasztaltuk, hogy a parlagfű és a mindenfelé szétdobált szemét továbbra is problémát okoz.

Allergiások ne menjenek az emlékparkba

Ha már arra jártunk, bekukkantottunk a légvonalban nagyjából 20-25 méterrel arrébb található Nagy Katalin Emlékparkba a Borbíró téren. Habár a park bejáratánál tábla figyelmeztet arra, hogy szemetelni és alkoholt fogyasztani tilos, sörösdobozokat és más hulladékot itt is találtunk. A legnagyobb látványosság azonban egy szinte már ültetvényszerű, összefüggő parlagfűmező volt.


Újkert - játszótér - parlagfű - szemét

Polgár Tóth Tamás

A parlagfűre Magyarországon közel kétmillióan allergiásak. E gyomnövény irtása a települések belterületén 2008 óta kötelező, elmaradása esetén az illetékes kormányhivatal eljárást indíthat a területhasználó ellen, és bírságot szabhat ki.


Újkert - játszótér - parlagfű - szemét

Polgár Tóth Tamás

CSAK VELED együtt tudjuk garantálni, hogy az újságíró és a szerkesztő munkájába ne szólhasson bele más, csak Te, az olvasó. Támogasd előfizetéseddel a Debrecinert! Egy hónapra csak 1000 forint. Köszönjük!

A megosztása fontos!

Kérjük, válasszon előfizetési vagy támogatási lehetőségeink közül!

Iratkozzon fel hírlevelünkre!