Koronavírus: Legyen Debreceni Operatív Törzs! – kéri a polgármestert a Momentum

Két párt mutat politikai aktivitást a koronavírussal kapcsolatos debreceni történések ügyében: a Fidesz természetesen támogatja a városvezetését, a Momentum pedig kérdez, javasol, együttműködést ajánl. A város közgyűlésében képviselővel jelen lévő többi párt és szervezet – Demokratikus Koalíció, MSZP, Jobbik, Civil Fórum Egyesület – nem szólalt meg eddig sem támogatólag, sem kritikai közelítéssel.

KORONAVÍRUS HELYBEN – ellenőrzött információk, hiteles tájékoztatás – DEBRECINER.HU

koronavírus

Facebook

Mándi László önkormányzati képviselő, a Momentum Debreceni Alapszervezetének elnöke tegnap egy hosszabb bejegyzést tett közzé politikusi Facebook-oldalán KORONAVÍRUS: HOGYAN REAGÁL DEBRECEN AZ ORSZÁGOS VESZÉLYHELYZETRE? címmel – ilyen módon tette közzé Papp László polgármesterhez írt levelét.

Mondandóját négy pontba szedte:

– Papp László „haladéktalanul alakítsa meg a Debreceni Operatív Törzset. A törzs tagjai lehetőség szerint a helyi megelőző és védelmi intézkedések terén jártas szakemberekből, valamint a fontosabb hatóságok és intézmények képviselőiből álljanak.”
– A polgármester „a törzs munkájába szíveskedjen bevonni a debreceni közgyűlés munkájában részt vevő politikai pártok képviselőit is. Nagyon fontos, hogy kellő információ birtokában tudjuk tájékoztatni azokat, akiket képviselünk.”
– Mándi László felajánlja a polgármesternek a „Momentum Debrecen szervezetének segítségét Debrecen városa számára. Polgármester Úr forduljon hozzám, hozzánk bizalommal, ha úgy látja szükségesnek, hogy tudunk érdemben tenni a városért.”
– Mándi arra is kéri Pappot, hogy „a Debreceni Operatív Törzs leendő vezetőjeként szíveskedjen napi szinten beszámolni az országos Operatív Törzs döntéseinek helyi következményeiről, illetve pontos kivitelezéseiről (pl. mely önkormányzati intézmények mit tesznek, milyen tervek vannak az óvodákkal, bölcsődékkel kapcsolatosan, milyen tartalélok állnak rendelkezésre a városi költségvetésben stb.).”

„Emellett polgármesterként azt is várják Öntől a debreceniek, hogy vezetői kiállásával nyugalmat és biztonságot sugározzon az itt lakóknak. Mutasson példát, rendszeres üzeneteivel segítsen fenntartani a mindennapok menetét, elkerülni a felesleges pánikot és az alaptalan pletykákat, valamint adjon iránymutatást a debrecenieknek a jövőre nézve” – írja a Papp Lászlónak címzett levele végén Mándi László.

A helyi Fidesz közben intenzív kampányt folytat a közösségi hálón: rövid üzenetekben ismerteti a debreceni városvezetés intézkedéseit, illetve azok támogatására buzdít. A kampányuk arca a polgármester.


koronavírus

Facebook

koronavírus

Facebook

koronavírus

Facebook

koronavírus

Facebook

koronavírus

Facebook

Amennyiben a debreceni közgyűlésben vagy azon kívül a városban képviselettel rendelkező politikai párt, közéleti tevékenységet folytató szervezet megszólal a koronavírussal kapcsolatos helyi ügyekben, a Debreciner tájékoztatni fogja az olvasóit.

A megosztása fontos!

Kérjük, válasszon előfizetési vagy támogatási lehetőségeink közül!

Iratkozzon fel hírlevelünkre!