Koronavírus: újabb korlátozások Debrecenben és Berettyóújfaluban

Látogatási tilalmat rendeltek el, elhalasztották az Irodalom Éjszakáját, szünetel a városházi ügyfélfogadás Újfaluban, az orvostanhallgatóknak nem kell előadásokra járni.

KORONAVÍRUS HELYBEN – ellenőrzött információk, hiteles tájékoztatás – DEBRECINER.HU

egyetem - előadó

Újabb magyar nőnél diagnosztizáltak új koronavírus-fertőzést

A kormányzati vírusportál ma reggeli közlése szerint 13-ra nőtt a Magyarországon diagnosztizált koronavírussal fertőzöttek száma, a Debrecenben élő brit férfi egy kontakjánál, egy magyar nőnél mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19). A nő már napok óta a Szent László kórházban van elkülönítve.

Nem kell előadásokra járni az orvostanhallgatóknak

Debreceni Egyetem Általános Orvostudományi Karának dékánja, Mátyus László körlevélben fordult a kar összes hallgatójához: „Tekintettel arra, hogy az új koronavírus által okozott betegség (COVID-19) Magyarországon is megjelent, ugyanakkor a vírus terjedése és az általa okozott betegség körül számos kérdés még bizonytalan az oktatási szervezeti egység által a tanrendben előírt kötelező előadás látogatás rendszere (DE TVSZ ÁOK melléklet 10. § 1. bek.) az egész szemeszterre vonatkozóan felfüggesztésre kerül. Bármilyen személyes jelenlétet megkövetelő vizsgakedvezmény (pl. óralátogatás alapján adott bónusz, vizsgakedvezményt eredményező évközi tesztírás) 2020. április 6-ig felfüggesztésre kerül.”

A Debreceni Egyetem más karainak hasonló intézkedéseiről nincs tudomásunk. Vélhetően azért csak az Általános Orvostudományi Karon történtek ezek, mert arányaiban a legtöbb külföldi hallgató itt tanul.

Később adják át a kitüntetéseket – elmarad az egyetemi ünnepség

A kormányzati operatív törzs ajánlását elfogadva a járvány terjedésének megelőzése, a hallgatók és dolgozók egészségi állapotának védelme érdekében több egyetemi rendezvény is elmarad – tájékoztatott az egyetem hivatalos oldala. „A szervezők körlevélben adtak tájékoztatást arról, hogy a 2020. március 13-ára, az 1848/49-es forradalom és szabadságharc 172. évfordulója alkalmából tervezett ünnepi megemlékezést elhalasztották. A munkahelyi kitüntetéseket egy későbbi időpontban szervezett ünnepi esemény keretében vehetik majd át az érintettek.”

Látogatási tilalom Debrecenben is

Általános látogatási tilalom lépett életbe a Debreceni Egyetem Klinikai Központjában és a Kenézy Gyula Egyetemi Kórházban az országos tisztifőorvos döntése nyomán 2020. március 8-tól visszavonásig – tájékoztatott az egyetem hivatalos oldala.

Őszre halasztják az Irodalom Éjszakáját

A Csokonai Színház
tájékoztatása szerint a koronavírus miatt elmaradnak az Irodalom Éjszakája április 2-ra tervezett debreceni eseményei. Várhatóan őszre kerül át a népszerű programsorozat

Szünetel a városházi ügyfélfogadás

Berettyóújfaluban
a polgármesteri hivatal ügyfélfogadása – a polgármester és a jegyző fogadóóráját, valamint a Közintézmények Szolgáltató Irodájának (KÖSZI) ügyfélfogadását is beleértve – 2020. március 10-től a koronavírus-fertőzés megelőzése érdekében előre nem látható ideig szünetel.

A megosztása fontos!

Kérjük, válasszon előfizetési vagy támogatási lehetőségeink közül!

Iratkozzon fel hírlevelünkre!