Koronavírus: további veszélyhelyzeti intézkedések Debrecenben

Bármelyik ajtón fel lehet szállni a villamosokra, kerüljék a kézfogást a reformátusok, egyelőre bezár a színház, az egyetemi hallgatók nem látogathatják az oktatási épületeket. Helyben a veszélyhelyzet folyományai.

KORONAVÍRUS HELYBEN – ellenőrzött információk, hiteles tájékoztatás – DEBRECINER.HU

Átmenetileg felfüggeszti az első ajtós felszállási rendet a DKV

A járványügyi helyzetre tekintettel március 12-én üzemkezdettől határozatlan időre a közlekedési társaság minden járművön felfüggeszti a csúcsidőszakon kívül érvényben lévő első ajtós felszállási rendet – tájékoztat a DKV honlapja.


Színházak Éjszakája – Csokonai Színház – Debrecen 2019

Koppányi Szabolcs

Azonnali hatállyal felfüggesztik a színházi előadásokat Debrecenben

A Csokonai Színház közleménye:
„A kormány és az Operatív Törzs 2020. március 11-én 14 órakor tartott tájékoztatójának és a Debrecen Megyei Jogú Város Önkormányzatával mint fenntartóval folytatott egyeztetéseknek megfelelően a Csokonai Színház a koronavírust megelőző óvintézkedésből AZONNALI HATÁLLYAL felfüggeszti a színházi előadások megtartását. A bérletes előadásokat egy későbbi időpontban – előzetes tájékoztatást követően – megtartjuk, a bérletszünetes előadásokra váltott jegyek jegypénztárunkban visszaválthatóak. Az előadások felfüggesztésének pontos időtartamáról a Fenntartóval való későbbi egyeztetésnek megfelelően tájékoztatjuk Önöket. Megértésüket köszönjük!”

Az Apollóban ma döntenek

A debreceni Apolló mozi a Facebook-oldalán egyelőre annyit tudatott nézőivel, hogy mozi jövőjével kapcsolatban a mai nap folyamán bővebb tájékoztatást adnak.

A hallgatók nem látogathatják az oktatási épületeket – Tájékoztatás a veszélyhelyzetben érvényes egyetemi szabályokról

Körlevélben értesítette hallgatóit, oktatóit és dolgozóit a Debreceni Egyetem Egyetemi Járványügyi Munkacsoportja tegnap este. A tájékoztatás értelmében március 12-13-án oktatási szünet, március 16-20. között előrehozott tavaszi szünet lesz az intézményben. Ez idő alatt az intézménynek és az oktatóknak fel kell készülni a távoktatási feladatokra. Március 12-től a hallgatók nem látogathatják az oktatási épületeket. A munkacsoport arra kéri a kollégistákat, hogy a saját és hozzátartozóik egészségének védelme érdekében utazzanak haza. A kutatók, az egészségügyi és az adminisztratív dolgozók, valamint az üzemeltetési munkatársak számára a munkavégzés folyamatos, mint ahogy az egyetem köznevelési intézményei is az elmúlt napok gyakorlata szerint működnek.

A hallgatók, oktatók és dolgozók teendőinek részleteiről a tájékoztató levelet
küldtek ki.

Mellőzzék a kézfogást a reformátusok!

A debreceni Nagytemplomi Gyülekezet Elnöksége felhívásban fordult a hívekhez: A koronavírus terjedése elleni intézkedések a gyülekezetben.

Az egyházközség elnöksége – alapul véve a Magyar Református Egyház Zsinatának felhívását a koronavírus veszéllyel kapcsolatban – a következőkről intézkedik az istentiszteletre járók biztonsága érdekében:
„– Az istentiszteletek kezdetén és végén mellőzzük a járvány időszakában a kézfogást.
– A mosdó helyiségekben fertőtlenítő hatású szappanokat helyeztünk el.
– A március 22-én reggel 8 órakor, március 29-én este 6 órakor és április 5-én 10 órakor kezdődő istentiszteleteken elhagyjuk az úrvacsorát.

Kérjük a Testvéreket, hogy imádkozzanak a járványban érintett betegekért, a világi vezetők bölcs döntéséért és az egészségügyi dolgozóknak a járvány megfékezése érdekében végzett munkájáért!”

A rendkívüli kormányintézkedések részletei itt olvashatók.

A megosztása fontos!

Kérjük, válasszon előfizetési vagy támogatási lehetőségeink közül!

Iratkozzon fel hírlevelünkre!