BEZÁR

Közösségi média

Az Országgyűlés elé viszi a debreceni Bethlen utca sávbővítésének ügyét az LMP

Jármi Péter szerint a Future of Debrecen csak zöldrefestés, valódi zöld ügyek mellett ugyanis nem áll ki az önkormányzat.

Sajtótájékoztatót tartott november 2-án Debrecenben, a sávbővítés miatt éppen részben felszámolás alatt álló Bethlen utcai zöldsávnál Jármi Péter, az LMP Hajdú-Bihar megyei elnöke, aki értékelte a városvezetés 2019-ben meghirdetett zöldpolitikáját. Ennek eredményei szerinte a Bethlen utcán láthatók. „A zöld város projekt keretében forgalmat bővítünk és zöldfelületet veszünk el a város központjából” – fogalmazott.


Jármi Péter - LMP
Jármi Péter
Polgár Tóth Tamás

A politikus zöldrefestésként értékelte azt a „Debi” névre keresztelt, 2020-as projektet, amely során az önkormányzat 101 kerékpárt vásárolt a Debrecenbe látogató turisták kiszolgálására. Szerinte egy 200 ezres, az itt tanuló diákokkal pedig inkább 300 ezres nagyvárosban ez nem elegendő.

Ugyancsak zöldrefestésnek nevezte a Balázs Ákos (Fidesz) alpolgármester által fémjelzett Future of Debrecen „brandet”, szerinte ugyanis a szlogen alatt futó önkormányzati projektekben csak az egyéni felelősségvállalás fontosságát hangsúlyozzák, valódi zöld ügyek mellett nem állnak ki. Jármi Péter szerint nem lehet élhető város létrehozásáról beszélni, ha eközben utakat bővítenek a belvárosban, 500 hektár termőföldet vesznek el egy nagy gyár építéséhez, és kiszolgálják a multicégeket.


Sajtószabadság - Debreciner
Rajtad múlik! Kattints a képre!
Debreciner

A politikus azt ígérte, az LMP jövő héten a parlament elé viszi a Bethlen utca ügyét, valamint írásbeli kérdéssel fordulnak a felelős minisztériumhoz és az önkormányzathoz annak érdekében, hogy megtudják, milyen hatástanulmány bizonyítja, hogy a városnak jót tesz ez a beruházás.

A Debreciner kérdésére Jármi elmondta, a párt jogi csapata vizsgálja, milyen módon lehet ezt a projektet leállítani, azt pedig megígérte, hogy ha a 2022-es választásig nem fejeződik be a munka, akkor az ellenzék kormányra kerülése esetén leállítják a beruházást.


Bethlen utca - LMP
Folynak az új sáv építésének munkálatai Debrecen belvárosában
Polgár Tóth Tamás

Megkérdeztük Jármi Pétert arról is, hogy folytattak-e már bármilyen egyeztetést Balázs Ákos alpolgármesterrel, vagy a debreceni polgármesteri hivatal zöldterületi osztályával a Bethlen utcával és más zöld ügyekkel kapcsolatban. A politikus azt válaszolta, korábban többször kereste Papp László (Fidesz) polgármestert nyílt levél formájában, ezekre azonban nem kapott választ, az önkormányzat más szerveivel viszont korábban más zöld ügyek kapcsán folytatott párbeszédet.


Bethlen utca  - LMP

Polgár Tóth Tamás

A Debreciner kérdésére Jármi arról is beszélt, hamarosan keresni fogja Mándi Lászlót, a Momentum debreceni önkormányzati képviselőjét annak érdekében, hogy az LMP és a Momentum együttműködjön a Bethlen utca és a tócóvölgyi lakópark építésének ügyében.

Ha fontosnak tartod, hogy a Debreciner folytathassa a munkáját, akkor támogasd! Rajtad múlik!

A megosztása fontos!

Kérjük, válasszon előfizetési vagy támogatási lehetőségeink közül!

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

További olvasnivalók...