BEZÁR

Közösségi média

Benyújtotta az akkumulátorgyárakról szóló országos népszavazási kérdését az LMP – Tüntetést hirdetnek Debrecenbe

Azt akarják elérni, hogy csak akkor lehessen ilyen üzemeket felépíteni, ha az ott élők helyi népszavazáson támogatták a beruházást.

Ha fontosnak tartod, hogy a Debreciner folytathassa a munkáját, akkor támogasd! Rajtad múlik!

Keresztes László Lóránt, az LMP országgyűlési képviselője ma délelőtt tartott budapesti sajtótájékoztatóján bejelentette, hogy a párt benyújtotta a Nemzeti Választási Irodának (NVI) az akkumulátorgyárakról szóló országos népszavazási kezdeményezését. Amennyiben a Nemzeti Választási Bizottság (NVB) átengedi a kérdést, és sikerül összegyűjteniük a 200 ezer érvényes aláírást, a választók azzal kapcsolatban fejthetik ki az álláspontjukat, akarják-e, hogy kizárólag akkor épülhessen valahol akkumulátorgyár, ha az ott élők előzetesen helyi népszavazáson támogatják a beruházást.

A politikus azt is bejelentette, hogy az LMP február 9-én 18 órára tüntetést szervez a Debrecen déli gazdasági övezetébe tervezett kínai akkumulátorgyár építése ellen a Csapó utcára. Az esemény Facebook-oldala itt található.

Ahogy arról korábban számos cikkünkben beszámoltunk, az LMP először helyi népszavazási kérdéseket adott be Debrecenben, de hiába engedte át azokat a Helyi Választási Bizottság (HVB), az ajánlóíveket fel sem vették arra hivatkozva, hogy inkább országos népszavazást kezdeményeznek a kormány akkumulátor-nagyhatalmi törekvéseinek megfékezésére.

A CATL kínai akkumulátorgyár debreceni ügyeiről itt olvashatod a Debreciner cikkeit.

CSAK VELED együtt tudjuk garantálni, hogy az újságíró és a szerkesztő munkájába ne szólhasson bele más, csak Te, az olvasó. Támogasd előfizetéseddel a Debrecinert! Köszönjük!

A megosztása fontos!

Kérjük, válasszon előfizetési vagy támogatási lehetőségeink közül!

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

További olvasnivalók...