BEZÁR

Közösségi média

Ha nem hallja meg a debreceniek hangját, le kell mondania Papp László polgármesternek a DK szerint

Varga Zoltán azt ígérte, akár az ördöggel is összefognak azért, hogy ne épüljön meg a kínai akkumulátorgyár.

Ha fontosnak tartod, hogy a Debreciner folytathassa a munkáját, akkor támogasd! Rajtad múlik!

Január 10-én délben sajtótájékoztatót tartott a DK Debrecenben, ahol értékelték az előző napi közmeghallgatást, amelyet a CATL kínai akkumulátorgyár katasztrófavédelmi engedélyezési eljárásának keretében tartottak meg.


Varga Zoltán - DK
Varga Zoltán középen
Polgár Tóth Tamás

Varga Zoltán, a párt országgyűlési képviselője szerint a megjelent debreceniek egyértelmű üzenetet küldtek a város vezetése, a kormány és a kínai befektető számára, miszerint nem akarják a gyár megvalósulását. A politikus úgy véli, Papp László (Fidesz) polgármester és „csapata” elárulta egész Debrecent, politikailag és emberileg is megbukott. Úgy gondolja, hogy a közmeghallgatás egy nagy mintás közvélemény-kutatásnak is felfogható, és ha Papp László nem hallja meg a debreceniek hangját, akkor le kell mondania.

Elszabadult indulatok, kifütyült polgármester, megválaszolatlanul maradt kérdések…
A január 9-ei akkugyári közmeghallgatásról készült videóinkat ITT TALÁLOD!


YouTube - szerk

youtube.com/c/debreciner

A képviselő előrevetítette, lesznek lépéseik az ügyben, amelyeknek jelenleg zajlik az előkészítése, jövő héten pedig egy újabb sajtótájékoztatón fogják bejelenteni ezeket. A politikus egyelőre a Debreciner kérdésére sem árulta el, hogy milyen konkrét lépéseket fognak tenni, de azt mondta, hónapok óta azon vannak, hogy felrázzák Debrecen közvéleményét, és mindenki megtudhassa, mi is történik a beruházással kapcsolatban. Mint mondta, minden debreceni postaládájába eljuttattak tájékoztató szórólapokat, valamint hetekig hirdették a közösségi médiában a közmeghallgatást. Varga Zoltán szerint ennek is köszönhető az eseményen tapasztalt nagyfokú lakossági érdeklődés.


Debreciner - egy százalék
Kérjük, segítsd munkánkat adód 1 százalékával!
debreciner.hu

„Az ördöggel is összefogunk ebben az ügyben” – válaszolta a politikus arra a kérdésünkre, hogy várható-e a szorosabb együttműködésük más pártokkal vagy civil szervezetekkel a gyár megépülése elleni hatékonyabb küzdelem érdekében. Azt ígérte, amennyiben a többi párt és más közéleti szereplők részéről ilyen igény mutatkozik, akkor egyeztetnek majd velük, és összefognak.


Varga Zoltán - DK

Polgár Tóth Tamás

A CATL kínai akkumulátorgyár debreceni ügyeiről itt olvashatod a Debreciner cikkeit.

CSAK VELED együtt tudjuk garantálni, hogy az újságíró és a szerkesztő munkájába ne szólhasson bele más, csak Te, az olvasó. Támogasd előfizetéseddel a Debrecinert! Köszönjük!

A megosztása fontos!

Kérjük, válasszon előfizetési vagy támogatási lehetőségeink közül!

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

További olvasnivalók...