BEZÁR

Közösségi média

Koronavírus: tíz nap alatt 91 százalékkal nőtt a Hajdú-Bihar megyei aktív fertőzöttek száma

A Nemzeti Népegészségügyi Központ tájékoztatása szerint az elhunytak száma továbbra is 4. Hétfőtől 23 órakor zárnia kell a szórakozóhelyeknek.

Szeptember 18-án újabb adatokat osztott meg a Debrecinerrel a Müller Cecília országos tisztifőorvos által vezetett Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) az új típusú koronavírus-járvány Hajdú-Bihar megyei terjedésével kapcsolatban. A közlésük szerint szeptember 18-án a regisztrált aktív fertőzöttek száma 479 volt, az elhunytaké pedig továbbra is 4. Mivel a Miniszterelnöki Kabinetiroda által kiadott, naponta frissített, országos koronavírustérkép Hajdú-Bihar megyére szeptember 18-án 614 regisztrált fertőzöttet mutat, így egy egyszerű kivonással azt is megkapjuk, hogy a járvány kezdete óta eddig 131-en gyógyultak meg a megyében


koronavírus

Meredeken emelkedik az aktív fertőzöttek száma

Az NNK eddig mindössze egyetlen alkalommal, augusztus 4-én tett közzé az ország összes megyéjére vonatkozó adatokat az aktív fertőzöttek és az elhunytak számának alakulásáról. A Debreciner kérdéseire azonban még ezt követően három alkalommal: augusztus 18-án, szeptember 8-án és szeptember 18-án közölte ezt a két járványügyi információt Hajdú-Bihar megyére vonatkozóan. A négy adatközlés alapján azt láthatjuk, hogy habár az elhunytak száma alacsonyan maradt, az aktív fertőzötteké folyamatosan, és egyre nagyobb ütemben emelkedik. A két legfrissebb közlés között eltelt 10 nap alatt közel 91 százalékkal nőt az aktív esetek száma.


koronavíru - 2020. szeptember 18.
2020. szeptember 18.
koronavirus.gov.hu

Hétfőtől jön az éjjeli zárva tartás

Orbán Viktor miniszterelnök szeptember 16-án a Facebook-oldalán jelentette be, hogy este 11 órakor minden szórakozóhelynek be kell majd zárnia, de akkor arról még nem beszélt, hogy ez a kormánydöntés mikortól lép érvénybe. Szeptember 18-án a Magyar Közlönyben megjelent az új előírásokat tartalmazó kormányrendelet. E szerint a vendéglátóhelyek korlátozása szeptember 21-től (hétfő) lesz hatályos, tehát egy hétvégét még engedtek a mulatni vágyóknak.

MÉG NINCS VÉGE!
Itt olvashatók a Debreciner cikkei a koronavírus-járvány helyi aktualitásairól.


Sajtószabadság - Debreciner

Debreciner

CSAK VELED együtt tudjuk garantálni, hogy az újságíró és a szerkesztő munkájába ne szólhasson bele más, csak Te, az olvasó. Egy hónapra csak 1000 forint. Támogasd előfizetéseddel a Debrecinert! Köszönjük!

A megosztása fontos!

Kérjük, válasszon előfizetési vagy támogatási lehetőségeink közül!

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

További olvasnivalók...