BEZÁR

Közösségi média

A végére sem változtatnak Debrecenben – A negyedik gyertya következik az itteni városi adventi koszorún is

Ismét az egyik alpolgármesteré és egyházi személyeké a megtisztelő feladat Debrecenben. Nagyváradon az idősotthonok dolgozói és önkéntesei gyújthatták meg a negyedik gyertyát.

Három héttel ezelőtt Debrecenben a város polgármestere és három egyház itteni vezetője hozta el a várakozás és a remény fényét. Debrecen testvérvárosában, Nagyváradon advent első vasárnapjának előestéjén egy mentős orvos gyújtotta meg az első gyertyát a nagyváradi székesegyház előtt felállított adventi koszorún. A második gyertyát Debrecenben Puskás István alpolgármester gyújtotta meg egyházi személyek (Asztalos Richárd evangélikus lelkész és Sipos Barnabás ortodox pap) társaságában. Nagyváradon pedig a tanítók és tanárok képviselője. A harmadikat Debrecenben Barcsa Lajos alpolgármester és egyházi személyek Derencsényi István református lelkészi főjegyző és Tóth Sándor baptista lelkipásztor, Nagyváradon pedig a rendfenntartók és a közélelmezésben dolgozók képviselői.


advent
Fellobban az első gyertya lángja Debrecenben és Nagyváradon
Facebook

A debreceniek – a ma délutáni zártkörű, ám interneten figyelemmel kísérhető eseményen – továbbra is rendületlenül követik a korábbi évek itteni adventi vezérkoreográfiáját: ismét egy újabb városvezető (Balázs Ákos alpolgármester) és egyházi személyek (Krakomperger Zoltán, a Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye általános helynöke és Terdik János, a Hajdúdorogi Főegyházmegye szervezőlelkésze) mondják el ünnepi gondolataikat és gyújtják meg a remény gyertyáját 17 órakor, majd a Debreceni Advent Facebook-oldalán 17.30 órakor Pendely-karácsony címmel a Debreceni Zenede népzenész növendékeinek és tanárainak műsora látható.


Advent - Nagyvárad
Gyertyagyújtás előtti pillanatok Nagyváradon advent negyedik vasárnapjának előestéjén
Facebook

A pandémiára irányítva a figyelmet a koronavírus-járvány idején nagy szolgálatot tevők munkáját megköszönve a nagyváradi római katolikus székesegyház előtti téren felállított adventi koszorú negyedik gyertyáját az idősotthonok dolgozói és önkéntesei gyújtották meg
advent negyedik vasárnapjának előestéjén.

CSAK VELED együtt tudjuk garantálni, hogy az újságíró és a szerkesztő munkájába ne szólhasson bele más, csak Te, az olvasó. Egy hónapra csak 1000 forint. Támogasd előfizetéseddel a Debrecinert! Köszönjük!


Sajtószabadság - Debreciner

Debreciner

A megosztása fontos!

Kérjük, válasszon előfizetési vagy támogatási lehetőségeink közül!

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

További olvasnivalók...