BEZÁR

Közösségi média

Ki hozza a várakozás, a remény fényét? – Adventi kezdés vírusidőben

Debrecenben egyházi vezetők és a polgármester együtt gyújtotta meg az első gyertyát, Nagyváradon a római katolikus székesegyház előtt egy egészségügyi dolgozó kapta ezt a megtisztelő feladatot.


Papp László - advent
Papp László – advent
Facebook

Debrecenben nem a szokott helyen, a főtéren, a mindenki karácsonyfája mellett helyezték el a város adventi koszorúját, hanem a Régi Városháza udvarán, s onnan közvetítette az önkormányzati televízió, illetve a polgármester közösségi oldala élőben a szűk körű ünnepséget, a négy beszédet, majd az első adventi gyertya meggyújtását.

A koronavírus-járvány miatt átkoreografált gyertyagyújtáson Fekete Károly református püspök, Kocsis Fülöp görögkatolikus érsek-metropolita és Palánki Ferenc római katolikus megyéspüspök, illetve Papp László (Fidesz) debreceni polgármester mondta el lelki üzenetét, majd együtt meggyújtották az adventi koszorú első gyertyáját. Majd a polgármester szavára bekapcsolták Debrecen belvárosának ünnepi kivilágítását.


advent

idokep.hu

Advent első vasárnapjának előestéjén egy mentős orvos gyújtotta meg az első gyertyát a nagyváradi székesegyház előtt
felállított adventi koszorún.
Böcskei László római katolikus és Virgil Bercea görögkatolikus püspök vezetésével az egészségügyben dolgozókért és családjaikért imádkoztak a jelenlévő orvosok, asszisztensek és hívek.


Nagyvárad - advent
Nagyvárad – advent
Facebook

Nagyváradon december 5-én, advent második vasárnapjának előestéjén a tanügyben dolgozókért és a szülőkért, december 12-én, advent harmadik vasárnapjának előestéjén a rendfenntartókért és a közszolgáltatásban dolgozókért, december 19-én, advent negyedik vasárnapjának előestéjén az idősotthonok dolgozóiért és önkéntesekért imádkoznak, az ő képviselőiket kérik fel a gyertyák meggyújtására.


Sajtószabadság - Debreciner

Debreciner

CSAK VELED együtt tudjuk garantálni, hogy az újságíró és a szerkesztő munkájába ne szólhasson bele más, csak Te, az olvasó. Egy hónapra csak 1000 forint. Támogasd előfizetéseddel a Debrecinert! Köszönjük!

A megosztása fontos!

Kérjük, válasszon előfizetési vagy támogatási lehetőségeink közül!

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

További olvasnivalók...