BEZÁR

Közösségi média

A debreceni polgármester és helyettesei megtartották maguknak az adventi gyertyák meggyújtásának privilégiumát

A nagyváradi magyarság másként keresi az advent helyét a lelkekben. Tavaly a koronavírus-járvány alatt áldozatos munkát végzőké volt a megtiszteltetés.

Egy évvel ezelőtt, 2020-ban is vírusos időkben várta a karácsonyt Debrecen, Magyarország, a világ. Debrecenben ez akként mutatkozott meg, hogy az adventi gyertyagyújtási alkalmakkor maszkban voltak az egyházi és a polgári méltóságok. Debrecen testvérvárosában, a közeli Nagyváradon pedig abból volt látható a világjárvány jelenléte, hogy kiket tiszteltek meg a gyertyák meggyújtásának lehetőségével a négy adventi vasárnapon.


advent
2020-ban Debrecenben Papp polgármester, Nagyváradon egy mentős orvos
Facebook

Debrecenben a városi koszorúnál a fő beszédmondó és gyertyagyújtó Papp László polgármester, majd Puskás István alpolgármester, Barcsa Lajos alpolgármester és Balázs Ákos alpolgármester volt.
Másképpen történt Váradon. Ott advent első vasárnapjának előestéjén egy mentős orvos gyújtotta meg az első gyertyát a nagyváradi római katolikus székesegyház előtt felállított adventi koszorún, ahol – felekezetektől és világnézettől függetlenül – a helyi magyarság készült az ünnepre. A második gyertyát a tanítók és tanárok képviselője gyújthatta meg, a harmadikat a rendfenntartók és a közélelmezésben dolgozók képviselői, a negyediket pedig az idősotthonok dolgozói és önkéntesei.


Advent
Itt Puskás alpolgármester, ott a tanítók és tanárok képviselője
Facebook

Advent - Barcsa Lajos
Itt Barcsa alpolgármester, ott a rendfenntartók és a közélelmezésben dolgozók képviselői
Facebook

Advent - Balázs Ákos
Itt Balázs alpolgármester, ott az idősotthonok dolgozói és önkéntesei
Facebook

Úgy tűnik, Debrecenben idén sem lesz másként, mint tavaly és előtte volt. Itt az advent most is a városvezető kormánypárti politikusok marketingeseménye lesz, nem engedik át ezt a lehetőséget arra érdemes civileknek, a járvány elleni küzdelem frontvonalában dolgozóknak – ahogy az az önkormányzati média előzeteséből kikövetkeztethető.

CSAK VELED együtt tudjuk garantálni, hogy az újságíró és a szerkesztő munkájába ne szólhasson bele más, csak Te, az olvasó. Egy hónapra csak 1000 forint. Támogasd előfizetéseddel a Debrecinert! Köszönjük!


Sajtószabadság - Debreciner

Debreciner

A megosztása fontos!

Kérjük, válasszon előfizetési vagy támogatási lehetőségeink közül!

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

További olvasnivalók...