BEZÁR

Közösségi média

Elzárták a vizet a Vekerin

Alig találtunk látogatót a Vekeri-tónál szombaton délután. Egyébként nem érdeke senkinek, hogy fejlesszék vagy legalább megtartsák korábbi állapotában? Lehet, le kéne térkövezni körben, akkor ránézne a debreceni városvezetés.

Volt már idén jócskán tele, de inkább a kevés víz jellemzi a Vekeri-tavat, s ennek folyományaként a környező aljnövényzet is kevés nedvességet kap. Az, hogy vajon mikor valósul meg tényleg a Civaqua-program, s annak keretében az, hogy a Keleti-főcsatorna vizét ide vezetve többek között a Vekeri is állandó vízutánpótlás kap-e, nem tudni. Egyelőre csak beszélnek róla politikusék.


Vekeri-tó – 2021. szeptember 11.
Galéria: Vekeri-tó – 2021. szeptember 11. (A KÉPRE KATTINTVA MEGNYÍLIK A GALÉRIA)
Koppányi Szabolcs

Jelenleg is igen alacsony a vízállás, és inkább a Matula bácsi-féle vizes, ingoványos lápvilágot idézi sok helyen a Debrecen melletti egyébként kedvelt kirándulóhely. Más kérdés, hogy meglepve tapasztaltuk, szombaton kora délután nem sokan sétáltak a partján, holott kiváló volt az időjárás. Mondjuk, a száradóban lévő tavon és a fákon kívül sok mindennel nem szolgál a hely – nemcsak a büfé, de még a vízcsap is zárva volt 2021. szeptember 11-én.


Vekeri-tó – 2021. szeptember 11.

Koppányi Szabolcs

Persze így is kellemes a Vekerinél őgyelegni, vízityúkokat, hattyúkat nézni. Ám nagyon úgy fest, a legkisebb erőfeszítést sem teszi senki azért, hogy ennél hamarosan újra több, vonzóbb legyen.

CSAK VELED együtt tudjuk garantálni, hogy az újságíró és a szerkesztő munkájába ne szólhasson bele más, csak Te, az olvasó. Egy hónapra csak 1000 forint. Támogasd előfizetéseddel a Debrecinert! Köszönjük!

A megosztása fontos!

Kérjük, válasszon előfizetési vagy támogatási lehetőségeink közül!

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

További olvasnivalók...