BEZÁR

Közösségi média

Kevés a víz a Vekeriben – Az aszály kiszárította a tó körüli erdők aljnövényzetét is

Ilyen száraz időszakok után nem lenne meglepő, ha tűz keletkezne az Erdőspusztákon.

Július 14-én délután, a várható zivataros időszakot megelőző utolsó napon körbejártuk a város népszerű kirándulóhelyeként szolgáló Vekeri-tavat és környékét, hogy megnézzük, mekkora problémákat okozott a hosszan tartó aszály. Habár az elmúlt években a mostanihoz állapothoz képest már volt alacsonyabban a tó vízállása, szemmel láthatóan sok víz hiányzik belőle.


Vekeri-tó – 2021. július 14.
Galéria: Vekeri-tó – 2021. július 14. (A KÉPRE KATTINTVA MEGNYÍLIK A GALÉRIA)
Polgár Tóth Tamás

A Vekeri-tó körüli erdők túraútvonalain sétálva szembetűnő az is, hogy az aljnövényzet egészen kiszáradt a csapadékmentes idő miatt. Ilyen száraz avarszint mellett a jövőben, hasonlóan forró és aszályos időszakokban nem lenne meglepő az sem, ha valahol tűz alakulna ki az Erdőspusztákon. A Vekeri-tó mellett a Firelife nevű uniós erdőtűzmegelőzési projekt táblája most is figyelmeztet: a tűzhöz nem kell más, csak hő, oxigén és éghető anyag.

CSAK VELED együtt tudjuk garantálni, hogy az újságíró és a szerkesztő munkájába ne szólhasson bele más, csak Te, az olvasó. Egy hónapra csak 1000 forint. Támogasd előfizetéseddel a Debrecinert! Köszönjük!

A megosztása fontos!

Kérjük, válasszon előfizetési vagy támogatási lehetőségeink közül!

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

További olvasnivalók...