BEZÁR

Közösségi média

Egy volt futballista és Tiborcz István neve is felbukkan a magyar oltóanyaggyár történetében – Menedzsment Fórum

Múlt év végén megalapították az Oltóanyaggyár Zrt.-t, immár egy cég áll a kutatások mögött. Az alapító a Debreceni Egyetem, a jegyzett tőkét pedig öt darab, egyenként 1 millió forintos névre szóló törzsrészvény alkotja.

mfor

Ötmillió forintos jegyzett tőkével tavaly év végén bejegyezték az Oltóanyaggyár Zrt.-t, amely cégnek a kormány meghatározó szerepet szán a magyar vakcinagyártásban. A cégnyilvántartás szerint a vállalat bejegyzése december 15-től hatályos – írja a Menedzsment Fórum.

A cég megalapítása időben szinte egybeesett a kormány határozatával, melyben „egyetértett azzal, hogy a Debreceni Egyetem a Nemzeti Népegészségügyi Központtal együttműködve végezzel el a koronavírus elleni nemzeti oltóanyag kifejlesztését”. Még az előző évi költségvetést terhelve rögvest biztosítottak is 1,63 milliárd forintot a büdzsének az egyetemek, főiskolák finanszírozására szolgáló keretében, további 369,9 millió forintot pedig közvetlenül a Nemzeti Népegészségügyi Központ javára.

A cég székhelye megegyezik a Debreceni Egyetem címével. Főtevékenysége szerint épületépítési projekt szervezésével foglalkoznak, de felvették a tevékenységi körbe a lakó- és nem lakó épület építését, valamint a saját tulajdonú, bérelt ingatlan bérbeadását, üzemeltetését. Vagyis csupa olyan tevékenységet, amely nem kapcsolódik szorosan a kutatómunkához, hanem annak infrastrukturális feltételeinek megteremtéséhez. Ez alapján lehet, hogy projektcégről van szó, bár a közreműködők személye inkább a kutatási irányt feltételezi.

További részletek a Menedzsment Fórum cikkében olvashatók.

A megosztása fontos!

Kérjük, válasszon előfizetési vagy támogatási lehetőségeink közül!

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

További olvasnivalók...