Komoly leépítést jelentett be a BMW – írja a hvg

Hatezer munkahelyet szüntet meg a BMW, gyakorlatilag mindet Németországban. A leépítéseket a csökkenő eladásokkal indokolja a konszern.

hvg

A BMW német autógyártó azt tervezi, hogy hatezer munkahelyet szüntet meg a koronavírus-járvány kedvezőtlen hatásai miatt, valamint felfüggeszti az önvezető technológia fejlesztésére kötött együttműködést a Daimler csoporthoz tartozó Mercedes-Benz autógyártóval – olvasható a hvg.hu cikkében.

A BMW vezetése jelezte, hogy további intézkedésekre van szükség a kereslet meredek visszaesése miatt. A koronavírus-járvány és a terjedését fékező szigorú intézkedések következtében az utóbbi hónapokban meredeken csökkentek az autóeladások. Németországban májusban az előző évhez képest feleannyi új autót értékesítettek, a nagy gyártók közül a Volkswagen, a BMW és a Daimler eladásai nagyjából felére estek vissza.

A BMW már május elején jelezte, hogy takarékossági intézkedéseket tesznek és több beruházását is felfüggeszti és az ilyen jellegű költségeiket a tavalyi 5,7 milliárd euróról kevesebb mint 4 milliárd euróra csökkentik 2020-ban. Emiatt például a debreceni gyáruk építése is csúszik.

További részletek a hvg.hu cikkében.

A megosztása fontos!

Kérjük, válasszon előfizetési vagy támogatási lehetőségeink közül!

Iratkozzon fel hírlevelünkre!