Valóban Debrecenbe, a BMW-gyár melletti szántóföldre vinné a kormány a közlekedési múzeumot – Népszava

Augusztus elején építészeti ötletpályázatot hirdetnének. A kijelölt helyszín a BMW-gyár melletti szántóföld.
Népszava

A semmi közepén, a Debrecen közelében épülő BMW gyár sarkánál építené fel az új közlekedési múzeumot a Lázár János vezette Építészeti és Közlekedési Minisztérium. A város külterületén fekvő, az M35-ös autópálya és az autógyárhoz vezető lehajtó által határolt 6,5 hektáros területen húznák fel a 14 ezer négyzetméteres múzeumot is tartalmazó létesítményt – írja a Népszava.

Az erről szóló pályázati kiírás dokumentációja szerint az intézménynek az állandó és időszaki kiállításokon felül helyet kell biztosítania konferenciáknak, oktatási és üzleti rendezvényeknek. A célok között az is szerepel, hogy a „helyi lakosság kiemelt találkozóhelyévé kell válnia”.

A kijelölt hely körül szántóföldek, autópálya, állattartó telepek, ipari és mezőgazdasági létesítmények vannak. Nem éppen ideális helyszín egy találkahelyhez. Debrecen központja cirka 10 kilométerre van, és jelenleg csak autóval közelíthető meg. A vasúti kapcsolat ugyanis nem biztosított és a közösségi közlekedés sincs „teljes mértékben kiépítve”, magyarul nem megy el odáig semmi. A tervezőnek egy transzfer-buszjárattal kell számolnia.

További információk a Népszava cikkében olvashatók.

Kapcsolódó anyag:

- Tárgyalta, de még nem döntött a kormány a Közlekedési Múzeum Debrecenbe költöztetéséről

Ezt tartalmat minden olvasónk elérheti. Ha összes írásunkat olvasni szeretné, legyen előfizetőnk! Előfizetéshez kérjük kattintson ide.