BEZÁR

Közösségi média

NASS

Mindenhol rossz, de a legrosszabb otthon – KineDok Filmklub Debrecenben

Kényszerűen döntött egy roma családapa a menekülés mellett. Elege lett a kirekesztésből, a megbélyegzésből, abból, hogy elítélik származása miatt. Elsődleges célja az volt, hogy családját, gyerekeit szerette volna megvédeni a gyűlölködőktől.


Pongo: a küldetés

pongocalling.com

Štefan Pongo roma származású kamionsofőr 2006-ban telepedett le Angliában családjával, ahol sikerült nyugodtabb életet élniük. Miloš Zeman
cseh köztársasági elnök egy 2018-as rasszista kijelentése után, mely szerint a romák félnek a munkától, Stefan Pongo felkarolja a romák ügyét. A közösségi média segítségével mutatja be hogyan élnek, dolgoznak a nyomornegyedekben a romák, milyen fenyegetések, nehézségek érik őket Csehországban és Szlovákiában. Egyre több képet, videót tesz közzé, amelyek szinte vírusként terjednek, így hamarosan a média is felfigyel az ügyére.


Pongo: a küldetés

pongocalling.com

Egy kamionsofőr szemével követhetjük végig, hogyan lehet az eddig hangtalannak tűnő embereknek hangot adni. Egy ember missziója ez a közösségért, ami egyre nagyobb méretűvé válik. Nemcsak felvételeket készít a történésekről, hanem demonstrációkon vesz részt és szervez, személyesen megy el segíteni a rászorulóknak, egy egyesületet is alapít.


Pongo: a küldetés

pongocalling.com

Pongo: a küldetés

pongocalling.com

A Pongo: a küldetés című 2022-ben készült dokumentumfilmet – rendezője Tomáš Kratochvíl – június 27-én, kedden 19 órától vetítik
a debreceni Turmix Presszó teraszán az Alternatív Közösségek Egyesülete és Kinedok Magyarország közös szervezésében.

A vetítés ingyenes, a szervezők azt javasolják, amennyiben biztos helyet szeretnénk, érdemes előre asztalt foglalni.

NASS – a Debreciner ajánlórovata.

Ha fontosnak tartod, hogy a Debreciner folytathassa a munkáját, akkor támogasd! Rajtad múlik!

A megosztása fontos!

Kérjük, válasszon előfizetési vagy támogatási lehetőségeink közül!

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

További olvasnivalók...