BEZÁR

Közösségi média

„Hogyan lesz Debrecen fenntartható módon az elektromobilitás fővárosa?”

Már megint fővárosoznak a kormánypárti vezérpolitikusok, amikor Debrecenről beszélnek. Tényleg az hiányzik az itt élőknek , hogy az ország ipari termelése szempontjából a 200 ezer lakosú Debrecen és a nagyjából 300 ezres Hajdú-Bihar megye (tehát a kettő összesen félmillió) súlya nagyobb legyen, mint Budapest (1,7 millió lakos) és Pest megye (1,2 millió) együttes súlya?


Papp László
Papp László
facebook.com/drpappl

Legutóbb is Papp László (Fidesz) polgármester kanyarított nagy ívet a mondandójának, amikor idén februárban arról beszélt, hogy „Debrecen az európai elektromobilitás regionális fővárosává lép elő”. Most elengedte a „regionális” jelzőt, s mondott újra nagyokat a Debreceni Egyetem Műszaki Kara és az önkormányzat közös rendezvényén, az Ipar Napjai című eseménysorozat szakmai tanácskozásán.

A Figyelő beszámolójából
idézzük Papp két hatalmas kijelentését:

„Nem nagyképű kijelentés, ha azt mondjuk, hogy az ország ipari termelés szempontjából Debrecen és a megye súlya nagyobb lesz, mint Budapest és Pest megye együttes súlya – vélte a polgármester.”

„Debrecen agglomerációs gyűrűje nagyon nagyra nőtt, nem nagyképűen mondom, hanem tényszerűen: ebbe az agglomerációs gyűrűbe Miskolc, Nyíregyháza, de még Nagyvárad is beletartozik, az a gazdasági nagyságrend ugyanis, ami Debrecenben kialakult az elmúlt években, mindenképpen ezt teszi szükségessé.”

Alább mutatunk egy listát a legmulatságosabb debreceni fővárosozásokról.

Ha fontosnak tartod, hogy a Debreciner folytathassa a munkáját, akkor támogasd! Rajtad múlik!

A megosztása fontos!

Kérjük, válasszon előfizetési vagy támogatási lehetőségeink közül!

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

További olvasnivalók...