BEZÁR

Közösségi média

AZ OLVASÓ ÍRJA

Lepermetezték a kosárlabdázókat és a nézőket szúnyoggyérítővel – sérelmezi egyik debreceni olvasónk

Emberre nem veszélyes, de a szabadban tárolt élelmiszerek és evőeszközök letakarása javasolt – olvasható az előzetes önkormányzati közleményben.


szúnyoggyérítés - repülő - Debrecen
A hírügynökségi fotók július 18-án készültek
MTI/Czeglédi Zsolt

Kedden (július 18-án) 18:30 és 18:45 között az Egyetem téren a 3×3 kosárlabda-mérkőzéseket és a nézőket telibe permetezték szunyogirtás gyanánt – sérelmezi a szerkesztőségünknek küldött üzenetében egyik debreceni olvasónk, aki maga is szurkolóként volt jelen az egyetemisták kosárlabda Európa-bajnokságán.


szúnyoggyérítés - repülő - Debrecen

MTI/Czeglédi Zsolt

Az önkormányzat hivatalos honlapja napokkal ezelőtt arról tájékoztatta
a debrecenieket, hogy „a légi úton történő gyérítéshez a Deltasect Plus 1,2 ULV szúnyogirtó szert alkalmazzák. A készítmény a kijuttatott csekély mennyiségben (0,6 liter/hektár) kizárólag az érzékenyebb rovarokat pusztítja el, melegvérű állatokra, emberre nem veszélyes, hatóanyaga néhány óra alatt lebomlik. A folyamat időpontjában a szabadban tárolt gyermekjátékok, élelmiszerek, evőeszközök, a szabadban szárított ruhák összegyűjtése vagy letakarása javasolt, csakúgy, mint az ablakok, ajtók zárva tartása, és a külső levegőt bejuttató mesterséges szellőztető berendezések kikapcsolása a kezelés idejére és az azt követő egy órában. A kezelt területen termő zöldségeket, gyümölcsöket fogyasztás vagy feldolgozás előtt ajánlott megmosni.”

Olvasónk elmondása szerint a repülőgépes permetezés ideje alatt a nézők közül számosan fogyasztottak ételt is, italt is.
A város illetékesei és az Európa-bajnokság szervezői vajon miért nem egyeztettek az időpontokról?

Permetező repülőgép Debrecen felett július 18-án a kora esti órákban:

Videó: Budai Péter

Köszönjük olvasónk észrevételeit! Másokat is biztatunk, ha van a köz érdeklődésére számot tartó javaslatuk, képük, videójuk, akkor osszák meg velünk, küldjék el ide: szerkesztoseg_KUKAC_debreciner_PONT_hu! A beküldők inkognitóját kérésükre tiszteletben tartjuk.

AZ OLVASÓ ÍRJA rovatunk további publikációi itt találhatók.

Ha fontosnak tartod, hogy a Debreciner folytathassa a munkáját, akkor támogasd! Rajtad múlik!

A megosztása fontos!

Kérjük, válasszon előfizetési vagy támogatási lehetőségeink közül!

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

További olvasnivalók...