BEZÁR

Közösségi média

NASS

Ha (folk)hétvége, akkor Hajdúszoboszló

Ezen a hétvégén nem csak a fürdő miatt érdemes Hajdúszoboszlóra látogatni. Július 21-től 23-ig ugyanis tradicionális népművészetekkel ismerkedhetnek az érdeklődők.


Szoboszlói Folkhétvége - 2022
Szoboszlói Folkhétvége – 2022
facebook.com/kulturaszoboszlo

Immáron 28. alkalommal rendezik meg a Szoboszlói Folkhétvégét, amelyen pénteken 14 órától kaphatunk betekintést különféle hagyományos népművészetekbe. A három nap alatt elsősorban Hajdú-Bihar megyei együttesek lépnek fel, Hajdúszoboszlón kívül érkeznek Balmazújvárosból, Földesről, Nádudvarról is népzenei előadók. Mellettük olyan országosan ismert együttesek is színpadot kapnak, mint a Berka együttes, akik főként moldovai csángók zenéjét mutatják be, és a Csík zenekar, akik könnyűzenei feldolgozásokkal szereztek nagyobb ismertséget.

Nemcsak a népzene kap a háromnapos programsorozaton szerepet, hanem színházi előadásokat is láthatunk, amelyek ugyancsak a magyar néphagyományokhoz kötődő történeteket mutatnak be a Kuckó Művésztanya tolmácsolásában. Emellett természetesen táncegyüttesek előadásait is megnézhetjük.

A hajdúszoboszlói Szent István Parkban péntektől kezdődően látogatható lesz a Kézműves Utca is, ahol népi játékkészítők, késesek, keramikusok, fazekasok, bőrművesek, foltvarrók, népi viselet készítők, szarufaragók, szűcsök, fafaragók, népi hangszerkészítők, vesszőfonó, gyöngyfűző és ékszerkészítő, kádár, csipkeverő, mézeskalácsos népi iparosok, kézművesek kínálatából tudunk válogatni.


Szoboszlói Folkhétvége - 2023

facebook.com/kulturaszoboszlo

A háromnapos folkhétvége programjai ingyenesen látogathatóak, a rendezvény a Kovács Máté Városi Művelődési Központ és Könyvtár szervezésében valósul meg. Az esemény leírása szerint a Szoboszlói Folkhétvége „kiemelt célja, hogy minél szélesebb körben ismertté tegye a magyar néphagyományokat, a tradicionális magyar és kárpát-medencei népzenét és néptáncokat”.

A részletes program megtalálható itt és itt.

NASS – a Debreciner ajánlórovata.

Ha fontosnak tartod, hogy a Debreciner folytathassa a munkáját, akkor támogasd! Rajtad múlik!

A megosztása fontos!

Kérjük, válasszon előfizetési vagy támogatási lehetőségeink közül!

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

További olvasnivalók...