BEZÁR

Közösségi média

Nem reagáltak a patkányügyi megkeresésünkre az illetékesek, de úgy tűnik, legalább a lakossági bejelentés lehetősége működik

A debreceni városháza zöldterületi osztályát érdemes hívni, ha valaki rágcsálót lát.

Még május 9-én írtunk róla, hogy olvasói levelet kaptunk, miszerint elszaporodtak a patkányok Debrecen óvárosában. Forrásunk Szentlászlófalva városrészben több épületből látott rágcsálókat kiszaladni. A jelzését követően körbesétáltuk az érintett területet, és mi is találkoztunk egy frissen elgázolt rágcsáló tetemével.


patkány
Debrecen, Ajtó utca, 2022. május 9.
Polgár Tóth Tamás

Az eset után hiába kértünk felvilágosítást a debreceni városházától és Fodor Mária megyei tisztifőorvostól, a Hajdú-Bihar Megyei Kormányhivatal népegészségügyi főosztályvezetőjétől, egyetlen levelünkre sem reagáltak. Pedig kíváncsiak lettünk volna többek között arra, hogy értesültek-e a problémáról, amennyiben igen, milyen lépéseket tettek az ügy kivizsgálása és a patkányok számának csökkentése érdekében. A városházától szerettük volna megtudni, mennyit költöttek az elmúlt években rágcsálóirtásra, a tisztifőorvostól pedig arról is érdeklődtünk, milyen egyedszámtól számítanak a patkányok közegészségügyi kockázatnak, továbbá nekik milyen feladataik és lehetőségeik vannak a kontrollálásukkal kapcsolatban.

Ajánljuk szíves figyelmedbe heti hírlevelünket, amiben legfontosabb publikációinkról és a Debreciner szerkesztőségének háttérmunkálatairól, kiadónk akcióiról adunk tájékoztatást! Itt lehet feliratkozni!

Ugyan az illetékesek nem reagáltak a megkeresésünkre, a napokban megint kaptunk egy olvasói levelet, amelyben egy másik forrásunk azt állítja: jó tapasztalatokat szerzett, amikor a városháza zöldterületi osztályának telefonon keresztül jelentett be egy általa látott patkányt. Mint írta, az önkormányzati honlapon megadott számot (52/511-531) hívta fel, ahonnan egyből átkapcsolták egy másik mellékbe. Komolyan kezelték a bejelentését, miután sikerült beazonosítani az észlelés helyszínét, forrásunk ígéretet kapott, hogy a zöldterületi osztály egy csapattal kivizsgáltatja az ügyet, szükség esetén pedig intézkedik az irtásról.

Úgy tűnik tehát, vannak dolgok, amelyek jól működnek a városházán – még ha a független sajtóval, és azon keresztül a város polgáraival folytatott kommunikáció nem is tartozik ezek közé.

Ha fontosnak tartod, hogy a Debreciner folytathassa a munkáját, akkor támogasd! Rajtad múlik!

A megosztása fontos!

Kérjük, válasszon előfizetési vagy támogatási lehetőségeink közül!

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

További olvasnivalók...