BEZÁR

Közösségi média

Folyamatosan hágja át a tőzsdei szabályokat az állami többségű Kartonpack – Telex

A magyar állam a veszélyhelyzetre hivatkozva a többségi tulajdonába vont egy tőzsdei céget, a debreceni Kartonpack Nyrt.-t. A vadászati világkiállítás szervezői által vezetett cég nem tart közgyűlést, nem ad ki időszaki riportokat, az elmúlt két évről nincsen elfogadott beszámolója. Az MNB figyelmeztet, illetve büntet. Mi történik?

telex

telex.hu

A Budapesti Értéktőzsde sok különleges képződménye között talán az egyik legfurcsább a debreceni Kartonpack Nyrt. A dobozgyártó cég működik, vannak munkavállalói, állítólag indul tendereken, amelyeken nyereget is, vannak viszonylag új gépei, de a működéséről egyáltalán nem tájékoztatja a befektetőket. Sem a 2019-es, sem a 2020-as üzleti évéről nincsen elfogadott beszámolója, a részvények kereskedése tavaly május 11. óta szünetel. Mivel nem adtak le éves jelentést sem, a Magyar Nemzeti Bank (MNB) május 18-án ezt a céget, illetve az OTT-One Nyrt.-t is egy-egymillió forintra büntette – olvasható a Telex cikkében.

Amikor tavaly a koronavírus rendkívüli szabályaira hivatkozva a céget bekebelezte az állam, a cégvezetésből elküldték a hozzáértő szakembereket, és „jöttek a vadászok”.
De kik azok a „vadászok”? Ezt inkább képletesen kell érteni. Arról a 24.hu írt nemrégiben, hogy a Kartonpack vezetését ellepték a Vadászati Világkiállítás szervezői. A hamarosan megrendezendő nagy esemény jelentős és vitatott kiadásait kezelő Egy a Természettel Nonprofit Kft. felügyelőbizottsági elnöke, Mancsiczky László debreceni ügyvéd lett a Kartonpack egyik igazgatósági tagja.

További részletek a Telex cikkében olvashatók.

A megosztása fontos!

Kérjük, válasszon előfizetési vagy támogatási lehetőségeink közül!

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

További olvasnivalók...