BEZÁR

Közösségi média

A debreceni polgárok egyelőre nem találkozhatnak a polgármesterrel és az alpolgármesterekkel a városházán

Habár az önkormányzat honlapján erről szó sincs, lehet, hogy még hetekig nem tartanak fogadóórákat a politikusok. Debreceni lakosként próbáltunk hozzájutni az információkhoz, ez sikerült is, négy lépésben.


Debreciner - egy százalék

debreciner.hu

„Kedves Debreceni Lakos! Ahogy az országban, úgy Hajdú-Bihar megyében is folyamatosan nő a beazonosított koronavírussal fertőzöttek száma, ezért kénytelenek vagyunk változtatni az egyéni képviselői fogadóóra rendjén. A fogadóóra megszokott helyszínét biztosító közintézmény helyett, kérjük, hogy először kapcsolatfelvétel céljából keresse a Polgármesteri Hivatal Fidesz frakció titkárságát hivatali időben az 52/511-570 telefonszámon vagy forduljon egyéni önkormányzati képviselőjéhez egyenesen a lent megadott e-mail címen. Mindezt azért, hogy közösen védjük a közintézményekben tanuló gyermekek és dolgozók, valamint a fogadóórákra érkező lakosok egészségét és biztonságát” – jelenleg ez a szöveg fogadja azokat a debreceni lakosokat, akik az önkormányzat honlapján, azon belül Papp László (Fidesz) polgármester, valamint Balázs Ákos (Fidesz), Barcsa Lajos (Fidesz), Puskás István és Széles Diána (Fidesz) alpolgármesterek oldalain keresik a városvezetők lakossági fogadóóráinak helyszínét és időpontját.


Debrecen  - Városháza

NT

A megfogalmazás egyébként abból a szempontból különös, hogy sem Papp László, sem Puskás István nem egyéni képviselők, továbbá utóbbi a képviselő-testületnek sem tagja, hiszen külsősként lett Debrecen kulturális szférájáért felelős alpolgármestere. Az sem mellékes, hogy miért a Fidesz frakciójának titkárságához kell fordulnia az érdeklődő debreceni polgárnak, ha az egész város – tehát nem pusztán a fideszes választók – polgármesterével és/vagy alpolgármestereivel akarna szót váltani.

Mivel a tájékoztatás nem tér ki arra, hogy egészen pontosan milyen lehetőségek vannak a város vezetőivel való személyes találkozásra, kipróbáltuk, mi történik, ha debreceni polgárként felhívjuk a megadott telefonszámot a fogadóórákról érdeklődve. Nos, ami rögtön kiderült, hogy a Fidesz-frakció titkársága csak a második, de közel sem az utolsó lépcsőfok a tájékozódási folyamatban: semmilyen információt nem tudtak adni a fogadóórákat illetően, ugyanakkor megadtak 5 telefonszámot, amelyeken keresztül az érintett politikusok titkárságaival lehet felvenni a kapcsolatot. Elkezdtük hát felhívni őket, abban a reményben, hogy közelebb kerülünk a megfejtéshez.


Debreceni közgyűlés - 2020. február 13.
Debreceni közgyűlés – 2020. február 13.
Koppányi Szabolcs

Barcsa Lajos titkárságán arról tájékoztattak minket, hogy az alpolgármester jelenleg nem tart fogadóórákat, Papp László és Széles Diána titkársága viszont már nem tudott válaszolni a kérdéseinkre, inkább a szervezési osztályra irányítottak, egész pontosan az (52) 511-458-as telefonszámot kellett felhívnunk. Elérkeztünk tehát a negyedik lépcsőfokhoz, ahol már megkaptuk a kért információkat: a járványhelyzet miatt jelenleg semmilyen formában nem lehet személyesen találkozni sem a polgármesterrel, sem az alpolgármestereivel hivatali időben a hivatali helyeiken. Azt tanácsolták, ha sürgős ügyben keressük őket, küldjünk e-mailt nekik a honlapjukon található címeikre, ha nem olyan sürgős, akkor pedig két-három hét múlva érdeklődjünk ugyanezen a telefonszámon, hátha akkorra már kiderül, mikor indulnak újra a fogadóórák.

Rövid kutatásunk során tehát kiderült: az önkormányzat honlapján teljesen téves információk szerepelnek. Egyrészt nem „változtattak” a fogadóórák rendjén, hanem ideiglenesen megszüntették azokat, másrészt a megadott telefonszámon teljesen felesleges érdeklődni az újraindításuk iránt, hacsak nem szeretne valaki hozzánk hasonló köröket futni, mire hozzájut a valódi válasszal kecsegtető (52) 511-458-as számhoz.

Az elmúlt napokban egyébként az említett városvezetők közül egyedül Barcsa Lajos közösségi oldalán találtunk bejegyzést arról, hogy (egyéni képviselői minőségében, nem alpolgármesterként) találkozott a választókerülete lakóival, igaz, a poszt szerint nem ezért, hanem garanciális bejárás miatt ment oda, az ott lakók eközben szólították meg őt.

Ha szeretnél hozzászólni, megteheted a Debreciner közösségi oldalán. Várjuk a véleményedet!

CSAK VELED együtt tudjuk garantálni, hogy az újságíró és a szerkesztő munkájába ne szólhasson bele más, csak Te, az olvasó. Egy hónapra csak 1000 forint. Támogasd előfizetéseddel a Debrecinert! Köszönjük!

A megosztása fontos!

Kérjük, válasszon előfizetési vagy támogatási lehetőségeink közül!

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

További olvasnivalók...