BEZÁR

Közösségi média

Több százmilliós terhet vett magára Debrecen a Lokival – index

Legalább 240-250 millió forint pluszkiadást jelent majd Debrecennek a DVSC futballcsapata.

index

Hogy mennyibe kerül majd a városnak a DVSC átvétele, csak később derül ki. Ami biztos, hogy a város mindenképpen fizetni fog Szima Gábor többségi tulajdonosnak, ezt egy interjúban árulta el Papp László debreceni polgármester – olvasható az index összefoglaló írásában, aminek főbb tézisei ezek:

• Nemrég eldőlt, hogy a debreceni önkormányzat átveszi az NB I.-ből kieső futballcsapatot, a DVSC-t (Lokit). Az átvételről tíz perc alatt állapodott meg a többségi tulajdonos, Szima Gábor és Papp László debreceni polgármester. Szimának 73 százalék tulajdonrésze volt a klubban, az önkormányzatnak 25 százalék.

• Szima tizenkilenc év után szállt ki a debreceni fociból, szerepvállalása alatt a Loki hétszer nyert bajnokságot, háromszor Magyar Kupát, bejutott a Bajnokok Ligája és az Európa Liga csoportkörébe.

• Az NB I.-ből való kieséssel több százmillió forinttal csökken majd a klub bevétele, a polgármester mégis megígérte, hogy jövőre ugyanúgy 1,2 milliárdból gazdálkodhatnak.

• A debreceni önkormányzat a helyi kézicsapat mintájára akarja működtetni a futballcsapatot. Megnéztük, hogy ez mit jelenthet a focicsapatra nézve. Ami látszik, hogy legalább 240-250 millió forint pluszkiadást jelent majd a városnak a futballcsapat.

Ezek kifejtése itt olvasható.

A megosztása fontos!

Kérjük, válasszon előfizetési vagy támogatási lehetőségeink közül!

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

További olvasnivalók...