BEZÁR

Közösségi média

Nyomoznak a Debrecen kiesése utáni balhé miatt – Magyar Hang

Több drukker a játékosokról lerángatta mezt, akadtak futballisták, akiket lökdöstek. A mérkőzés lefújása után történtek miatt rendbontás bűntett megalapozott gyanúja miatt indítottak nyomozást a Debreceni Rendőrkapitányságon.

Magyar Hang

Eddig összesen hét személyt hallgattak ki gyanúsítottként az ügyben – írja a Magyar Hang.

A rendbontást a Büntető törvénykönyv 340. paragrafusa szabályozza. Eszerint aki nyilvános rendezvény vagy gyűlés szervezőjének vagy rendezőjének a rend fenntartása érdekében tett jogszerű intézkedésével szemben erőszakkal vagy fenyegetéssel ellenállást tanúsít, ha súlyosabb bűncselekmény nem valósul meg, vétség miatt két évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

Ez vonatkozik a sportrendezvényekre is. A jogszabály szerint ha súlyosabb bűncselekmény nem valósul meg, a fentiek szerint büntetendő, aki sportrendezvényen a létesítménynek a nézőktől vagy a nézők meghatározott csoportjától elzárt területére jogosulatlanul belép, ott tartózkodik, vagy e területre a sportrendezvény megtartását vagy mások testi épségét veszélyeztető tárgyat bedob.

Más elbírálás alá esik azonban, ha a rendbontást csoportosan és/vagy fegyveresen és/vagy felfegyverkezve vagy különös visszaesőként és/vagy a gyűlés gyülekezési jogról szóló törvény szerinti békés jellegét biztosító korlátozásokat megsértve követik el. Ezekben az esetekben három évig terjedő szabadságvesztést is kiszabhat a bíróság. A 341. paragrafus szerint ugyanakkor a garázdaság és a rendbontás elkövetőjével szemben kitiltásnak is helye van.

További részletek a Magyar Hang cikkében.

A megosztása fontos!

Kérjük, válasszon előfizetési vagy támogatási lehetőségeink közül!

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

További olvasnivalók...