Egy mondat a D2030-ról – mindig csak egy mondat…

Intenzív reklámkampányt tolnak a debreceni fideszesek a közösségi hálón.

Két héttel ezelőtt, június 9-én egy nagyszabású sajtótájékoztatóval indult a Debrecen 2030 elnevezésű program hivatalos promotálása öt jeles személy előadásával.


Debrecen 2030

Facebook

Majd június 19-én egy újabb sajtótájékoztató megtartását tartották szükségesnek, itt immáron részletesebben, de közel sem teljes körűen szóltak a 600 milliárd forintba kerülő fejlesztési tervről. A kommunikációs igyekezet mögött feltehetően az is munkált, hogy az országos média egy része is szólt arról, hogy maga a Debrecen 2030 program sehol sem lelhető fel, nyilvánosan nem elérhető, ezért a Debrecniner nyomravezetők jelentkezését váró felhívást tett közzé.


Debrecen 2030

Facebook

Papp László polgármester pótsajtótájékoztatóján ezek után bemutattak egy prezentációt, ami azóta elérhető a város hivatalos honlapján. Igaz, ez csak 2023-ig részletezi némileg, hogy mit terveznek megvalósítani és milyen forrásból, a további programelemeket épp csak felsorolják dátumok nélkül, s az sem derül ki, hogy miként jött össze – illetve oszlik meg az elérendő célkitűzések között – az a 600 milliárd forint, amit előirányoztak a Debrecen 2030 egészére.


Debrecen 2030

Facebook

Ezen a héten végre Debrecen közgyűlése elé kerül az az előterjesztés, ami részben megigazítva a minapi polgármesteri prezentációban is fellelhető részinformációkat tartalmazza, s amiről állítólag valaki már megállapodott a kormánnyal a város részéről a debreceni képviselő-testület jóváhagyása nélkül.

Tény, hogy az a program, aminek elkészültét bejelentették két hete, a debreceni polgárok számára továbbra is elérhetetlen, s annak csak egyfajta felvezetése ismerhető négy napja. A városháza környéki „jólinformáltak” szerint a Debrecen 2030 program valójában nem is létezik.


Debrecen 2030

Facebook

A helyi Fidesz Facebook-oldalán azonban egyre újabb és újabb saját gyártású hirdetések jelennek meg, amelyek a Debrecen 2030 köré szőtt tartalmakat igyekeznek bevinni a pártszimpatizánsok tudatába. A módszer a szokásos: egymondatos üzenet. (A debreceni Fidesz-oldal követőinek száma ebben a pillanatban igen csekélynek mondható a 200 ezres lélekszámú városban, ahol már 22 éve van folyamatosan hatalmon a párt: 4614 személy.)

Ennek az írásnak az illusztráció a helyi Fidesz Facebook-oldalán megjelent – D2030-hoz kapcsolódó – hirdetések.


Debrecen 2030

Facebook

Debrecen 2030 - Latinovits Színház

Facebook

Debrecen 2030

Facebook

Debrecen 2030

Facebook

Debrecen 2030

Facebook

Debrecen 2030

Facebook

Debrecen 2030

Facebook

Debrecen 2030

Facebook

Debrecen 2030

Facebook

Debrecen 2030

Facebook

Debrecen 2030

Facebook

CSAK VELED együtt tudjuk garantálni, hogy az újságíró és a szerkesztő munkájába ne szólhasson bele más, csak Te, az olvasó. Támogasd előfizetéseddel a Debrecinert! Köszönjük!

A megosztása fontos!

Kérjük, válasszon előfizetési vagy támogatási lehetőségeink közül!

Iratkozzon fel hírlevelünkre!