BEZÁR

Közösségi média

A SZEMEDNEK HIGGY!

A BMW és Debrecen – Törölte korábbi cikkét a városi tulajdonú hírportál

A majdan felépítendő debreceni BMW-gyárral kapcsolatos helyi hivatalos kommunikáció újabb zavarodottsága. Terelnék a figyelmet a határidők jelentős módosításáról?

BMW-gyár Debrecenben: néhány fejlesztési határidőt módosítottak címmel jelent meg egy közlemény ismertetése a Debrecen város tulajdonában lévő hírportálon, a Dehíren. Erre kattintva most azt láthatjuk, hogy „A keresett oldal nem található!” (404-es hiba), vagyis az anyagot eltüntették a közpénzen működő orgánumból.


Dehír
Ez volt
dehir.hu

(A törölt cikk tárolt változata egyelőre még elérhető a Google segítségével.)

A témáról egy – részben – új cikket jelentettek meg Kifizette a BMW a debreceni gyár megépítésére szolgáló területet címen, átírva a korábbi publikáció felvezető mondatát (lead) is. A törölt írás így kezdődött: „A változtatások az ipari területen kívüli infrastruktúrákra vonatkoznak, és semmilyen tekintetben nem akadályozzák az ipari területen belüli további fejlesztéseket.” Az új változat pedig így indul: „A beruházás tovább fogja erősíteni a magyar gazdaságot, Debrecen pedig a globális autóipar egyik fellegvára lesz.”


Dehír
Ez lett
dehir.hu

Előzmény

Mégsem tudta befejezni Debrecen a BMW-gyár területének előkészítését? Határidőhosszabbításokra kényszerül a város címmel írtuk meg csütörtökön – május 28-án –, hogy „határidők aktualizálása” miatt szerződést kellett módosítania a polgármesternek a BMW-vel kötött adásvételi ügylet 2020. május 29-ei lezárhatósága érdekében, ugyanis nem teljesült a tavaly szeptemberben között szerződésben foglalt valamennyi előfeltétel.

Május 29-én, pénteken délután sajtóközleményt adott ki az önkormányzat, amit ismertetett a Dehír, majd ezt a cikküket törölték utóbb, illetve újabb változattal álltak elő.

A SZEMEDNEK HIGGY! rovatunk korábbi publikációi itt láthatók.

CSAK VELED együtt tudjuk garantálni, hogy az újságíró és a szerkesztő munkájába ne szólhasson bele más, csak Te, az olvasó. Támogasd előfizetéseddel a Debrecinert! Köszönjük!

A megosztása fontos!

Kérjük, válasszon előfizetési vagy támogatási lehetőségeink közül!

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

További olvasnivalók...