BEZÁR

Közösségi média

AZ OLVASÓ ÍRJA

Ismét egy hatalmas lépés a debreceni központi főpályaudvar (IKKK) megvalósulása felé?!

A jó vasúti csatlakozásokkal semmi szükség az állomásokon „csövezésre”.

Családi váróterem nyílt a legkisebb utazóknak a debreceni vasútállomáson – számolt be róla a minap a debreceni önkormányzati média. Azt írják, hogy idén negyven vasútállomást szépít meg a MÁV a debreceni térségben. „A legjelentősebb változásokon a debreceni vasútállomás esett át: az utasok nagy megelégedésére megújult az utasmosdó, és át is költözött a másik oldalra. Emellett szeptemberben az érkezési oldalon megnyílt a családi váróterem is, amely a kisgyermekes családok utazási komfortját növeli.”

Dicséretes dolog, de talán, ha a csatlakozó vonatok tényleg csatlakozók lennének, és minden átszállási lehetőség kizárná az utaslemaradást, az órákig várakozást, nem lenne ennyire fontos bölcsit csinálni, meg parkosított várótermet. A jó csatlakozásokkal semmi szükség az állomásokon „csövezésre”. A Balkántól nyugatra már évtizedek óta nemcsak beszélnek az Integrált Ütemes Menetrendről (ITF),
hanem ott működik is. Az irányítótoronyból pedig nem azon nevetnek a vasutasok, hogy az átszállni szándékozó utasok hogyan maradnak le..

Az utazásra a gyereket otthon kell felkészíteni. Na persze, ha az Intermodális Közlekedési Közösségi Központ (IKKK) megvalósult volna Debrecenben, akkor az állomáson más funkciók is lennének. Akkor egy gyerekbarát környezet az éttermek, boltok kávézók között természetes lenne. Így viszont a XIX. századi utazási szokások és lehetőségek XXI. századi színvonalú gyerekbarát kiszolgálásáról van szó.

Felteszem a kérdéseimet 2019-ben a debreceni az Intermodális Közlekedési Közösségi Központ kapcsán:

– Melyik képen hazudnak?

– Melyik kép az álom?

– Melyik kép a nagy kupac magyar valóság?

Nem lesznek nehezek a válaszok.


Intermodális Közlekedési Közösségi Központ


Intermodális Közlekedési Közösségi Központ


Intermodális Közlekedési Közösségi Központ

Bónusz kérdés:

Ki az, aki magabiztos győzelmet arat ebben a buta városban akkor is, ha – gerincmentesen – annyit nem tud mondani az IKKK-építés sok nyilvános megkezdése után, hogy „sorry, a király mégsem adott pénzt”! Lesz@rja ő a várból a vasutat (na meg a helyi szolgái is). Ha van elég számú szavazat, neki ilyen nagyállomási környezettel is befut Debrecen.

(A Debrecinernek a levelet és a fotókat küldő olvasónk még annyit fűzött hozzá a fentiekhez: 1979-től 2010-ig sok írásom jelent meg itt-ott. Természetesen névvel vállalva magamat. Most féltve családomat, ha felhasználják írásomat, azt nevem nélkül tegyék! Nem gondoltam, hogy ide jutunk.)

XXX

Köszönjük a levelet! Másokat is biztatunk, ha van a debreceniek érdeklődésére számot tartó képük, észrevételük, akkor osszák meg velünk, küldjék el ide: szerkesztoseg_KUKAC_debreciner_PONT_hu! A beküldők inkognitóját tiszteletben tartjuk.

AZ OLVASÓ ÍRJA rovatunk további publikációi itt találhatók.

A megosztása fontos!

Kérjük, válasszon előfizetési vagy támogatási lehetőségeink közül!

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

További olvasnivalók...