BEZÁR

Közösségi média

Végre elárulta a polgármester, hová tervezik Debrecenben felépíteni az új múzeumot

Közelben található az állatkert – ez is különlegessé tenné a helyszínt Papp László szerint.


Oláh Gábor utcai stadion

Google Map

Mint azt a Debreciner is hírül adta, a magyar kormány döntése szerint a Magyar Természettudományi Múzeumot a fővárosból Debrecenbe költöztetik, s ezt örömmel üdvözölte a város fideszes vezetése, maga Papp László polgármester is.

Kérdés volt, hogy Debrecen milyen helyszínt kínál fel, illetve hová szeretné felépülni a múzeumot.
A polgármester eddig nem árulta el, milyen városrészek, telkek jö(he)ttek szóba. Papp a közösségi oldalán ennyit írt ezzel kapcsolatban „a Természettudományi Múzeum elhelyezésére olyan területeket vizsgálunk, melyek állami tulajdonban vannak, városon belüli elhelyezkedésük pedig minden szempontot figyelembe véve ideális”.

Még egy hete sem mondták meg a városházaiak a debrecenieknek, konkrétan milyen helyszínben gondolkodnak. Egy háborgó városházi közlemény ezt üzente: „a Természettudományi Múzeum Debrecenbe költöztetése kapcsán ugyanakkor kizárólag állami és önkormányzati tulajdonú ingatlanok jöttek számításba, magántulajdonú ingatlan fel sem merült.”


Oláh Gábor utcai stadion

Facebook

Közben Korsós Zoltán, aki 2013-tól 2019-ig volt a Magyar Természettudományi Múzeum főigazgatója, arról tájékoztatta a Debrecinert, hogy 2018-ban a debreceniek neki „mutatták meg a Nagyerdő melletti Loki-pályát, mint lehetséges múzeumi helyszínt.”

Mindezek után ismerte el Papp László debreceni polgármester az önkormányzati tévében,
hogy a város tényleg az Oláh Gábor utcai stadiont gondolja a Budapestről kiköltöztetendő Magyar Természettudományi Múzeum új épületkomplexuma helyének. A stúdióbeszélgetés erre vonatkozó részét így foglalta össze az önkormányzati hírportál:

„Lehetséges helyszínként jelölném meg a ma már használaton kívüli Oláh Gábor utcai Loki-stadiont, illetve annak a helyszínét” – mondta, hangsúlyozva, hogy „nincs érintettsége az erdős területeknek”, emellett pedig az is különlegessé tenné a helyszínt, hogy a közelében található az állatkert. „Egy olyan természettudományi múzeumot lehet elképzelni Debrecenben, melyhez olyan természeti környezet kapcsolódik, amely városközponti egyben, jól megközelíthető közösségi közlekedéssel, és a természettudományi múzeum tematikájához tud kapcsolódni egy állatpark, erdőrészlettel.”


Oláh Gábor utcai stadion

Facebook

CSAK VELED együtt tudjuk garantálni, hogy az újságíró és a szerkesztő munkájába ne szólhasson bele más, csak Te, az olvasó. Támogasd előfizetéseddel a Debrecinert! Köszönjük!

A megosztása fontos!

Kérjük, válasszon előfizetési vagy támogatási lehetőségeink közül!

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

További olvasnivalók...