BEZÁR

Közösségi média

Tündérország kívül-belül

Debrecenben is felkapcsolták a város ünnepi fényeit advent első vasárnapján. A polgármester egyszerre kétféle beszédet olvasott fel. Netadós-fíling is volt. VIDEÓ


advent

Tóth Tamás

Az első számú egyházi vezetők mellett Papp László polgármester is szólt a Nagytemplom elé gyűlt megannyi debrecenihez a gyertyagyújtás köré szervezett vasárnap esti eseményen.

Mint ahogyan az alábbi videónkon is látható-hallható, a polgármester többek között arról beszélt, hogy „amikor majd látjuk a város ünnepi fényeit, úgy érezhetjük majd magunkat, mintha tündérországban lennénk. De az ünnep csak akkor lesz igazán értékes számunkra, ha a bennünket körülvevő tündérország összekapcsolódik a szívünkben lévő tündérországgal.”

Aztán mintha éppen az efféle városi kifényesedést korholta is volna felolvasott szövegében Papp László: „Nem egyszer láthatjuk, hogy a karácsony világi jelképei már talán semmilyen kapcsolatban nem állnak keresztény tanításokkal, a hittel, Jézus születésével, és ha le akarom egyszerűsíteni, akkor pusztán egy nagy bevétellel kecsegtető ünnep, amelyhez meg kell teremteni a fogyasztásra, a költekezésre ösztönző látványvilágot.”

Nos, a látványvilágot Debrecenben 200 ezer égővel teremtették meg, – mint elhangzott – azért, mert ennyien élnek a városban.

Az eseményt konferáló aztán még arra biztatta az ünneplő sokaság tagjait, hogy világító mobiltelefonjuk felemelésével növeljék a fényességet. A Nagytemplom előtti terület ekkor kicsit kezdett ahhoz hasonlítani, mint amikor a netadó 2014. októberi fideszes ötlete ellen tiltakoztak a debreceniek ugyanott.

Videó: Tóth Tamás

A megosztása fontos!

Kérjük, válasszon előfizetési vagy támogatási lehetőségeink közül!

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

További olvasnivalók...