BEZÁR

Közösségi média

AZ OLVASÓ ÍRJA

Előrébb a lámpákat!

Lehetőség van, már csak az akarat hiányzik, hogy minimálisan is, de javítsanak Debrecen közlekedési állapotán.


Mester utca - közlekedés

Markos Levente

Debrecen borzalmasabbnál borzalmasabb kereszteződésekkel van megáldva. „Öröm” olyat találni közöttük, amelyet viszonylag kis ráfordítással (az utak érintetlenül hagyásával) orvosolni lehetne. Pedig ilyen is akad.

A Mester utca és a Honvéd utca kereszteződésének rémtörténete a 2000-es évek elejére nyúlik vissza. A Mester utca még viszonylag csendes volt, és mindössze két sávon haladt a forgalom. Miután azonban a Csap és a Vendég utcák forgalmát átvette a felújított Pesti utca, elszabadult a pokol.


Mester utca - közlekedés

Markos Levente

Kezdetben persze nem volt ekkora a tumultus, még azt is megtehették a bátrak, hogy a Honvéd utcáról balra, a Kölcsey irányába forduljanak. A szabályok megengedték, a forgalom csak néha. Később azonban egyértelművé vált, hogy még a jobbra téréshez is kegyes kell legyen a KRESZ. Ugyanis egy elbaltázott ötlet miatt a csomópont jelzőlámpája a Honvéd utca-Csap utca tengelyében lett kifeszítve, egy gyalogátkelő előtt. Így ha valaki nagy nehezen ki is tud kanyarodni, van rá némi esély, hogy a lámpa megfogja. Piros lámpa esetén pedig az átlagnál is reménytelenebb besorolni a Mester utcára, pláne a belső sávba. Ez márpedig előfordul, mert van, aki nem a Bartók Béla út vagy a Böszörményi út irányába szeretne haladni, hanem a Pesti utcára térne.


Mester utca - közlekedés

Markos Levente

Ez a szituáció könnyen javítható lenne, ha a közlekedési lámpák még a Honvéd utcai/Csap utcai kereszteződés ELŐTT lennének felszerelve. Biztonságos lenne a gyalogosátkelés, a kis utcákból lehetséges lenne kikanyarodni, akár balra is.

Lehetőség tehát van, már csak az akarat hiányzik, hogy minimálisan is, de javítsanak a város közlekedési állapotán.

Markos Levente


Mester utca - közlekedés

Köszönjük a fotókat és a szöveget! Másokat is biztatunk, ha van a debreceniek érdeklődésére számot tartó javaslatuk, képük, videójuk, észrevételük, akkor osszák meg velünk, küldjék el ide: szerkesztoseg_KUKAC_debreciner_PONT_hu! A beküldők inkognitóját kérésükre tiszteletben tartjuk.

AZ OLVASÓ ÍRJA rovatunk további publikációi itt találhatók.

CSAK VELED együtt tudjuk garantálni, hogy az újságíró és a szerkesztő munkájába ne szólhasson bele más, csak Te, az olvasó. Egy hónapra csak 1000 forint. Támogasd előfizetéseddel a Debrecinert! Köszönjük!


Sajtószabadság - Debreciner

Debreciner

A megosztása fontos!

Kérjük, válasszon előfizetési vagy támogatási lehetőségeink közül!

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

További olvasnivalók...