BEZÁR

Közösségi média

A futárok nélkül csak a Nagytemplom bejáratát tudták lezárni a Kutyapárt debreceni tüntetésén

Miután hiába vártak rájuk, inkább elfoglaltak egy párakaput és az Aranybika előtti szökőkutat is.

KATA-tüntetés - Debrecen, 2022. július 18.

SM

Lassan egy hete zajlik a több százezer katás vállalkozót ellehetetlenítő új törvény elleni országos tüntetéssorozat, amelynek keretében Debrecenben is egymást érik a demonstrációk: múlt héten először kedden, majd csütörtökön, ezen a héten pedig ma, július 18-án hétfőn tüntettek a városban, továbbá holnapra is bejelentettek már egy eseményt.

KATA-tüntetés - Debrecen, 2022. július 18.
Galéria: KATA-tüntetés – Debrecen, 2022. július 18. (A képre kattintva megnyílik a galéria)
Koppányi Szabolcs
KATA-tüntetés - Debrecen, 2022. július 18.

SM

Az előző két, előre be nem jelentett, útlezárásokat hozó demonstrációhoz hasonlóan a rendőrség ismét nagy erőkkel készült a demonstrációra, de a helyszín biztosításán kívül ezúttal semmilyen dolguk nem akadt. A 15 óra 30 perces hivatalos kezdésre körülbelül tucatnyian jelentek meg a Kossuth téren, a demonstrálni szándékozók száma egy óra elteltével is csak 40-ig emelkedett. Feltűnő volt, hogy hiányoztak az előző két alkalommal jelen lévő ételfutárok, annak ellenére, hogy Pető Csaba szervező, a Magyar Kétfarkú Kutya Párt debreceni passzivistája a Debrecinernek a helyszínen arról beszélt, számítanak az érkezésükre.

KATA-tüntetés - Debrecen, 2022. július 18.

SM
KATA-tüntetés - Debrecen, 2022. július 18.

SM

Miután egy órán át hiába vártak a Kossuth-szobor talapzatán ücsörögve, a tüntetők egy része „lezárta” a Kossuth téri párakaput, majd a Nagytemplom egyik bejáratát, később pedig az Aranybika előtti szökőkutat foglalták el. A demonstráció kevés történéséről videót is készítettünk:

Munkatársaink 17 óráig maradtak a helyszínen.

A megosztása fontos!

Kérjük, válasszon előfizetési vagy támogatási lehetőségeink közül!

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

További olvasnivalók...