BEZÁR

Közösségi média

„Őszintén remélem, hogy végre békén hagyja a várost” – hajdú-bihari köszönetek és üzengetések a választás után

Az ellenzéki jelöltek közül csak Salamon Gergő és Kiss László gratulált a fideszes ellenfelüknek, Szántai László pedig eredményes munkát kívánt a kormánypártok helyi győztesének. Kósa Lajos skandálással, Tiba István Balmazújváros polgármesterének ekézésével ünnepelt a választás éjjelén.

Kósa Lajos
Ünneplés a debreceni Fidesz eredményváró buliján
facebook.com/KosaLajos

Ahogy arról mi is beszámoltunk, április 3-án immár negyedik alkalommal szerzett kétharmados parlamenti többséget a Fidesz-KDNP, a pártszövetség Hajdú-Bihar megyei jelöltjei pedig valamennyien győzelmet arattak. Megnéztük, hogyan értékelték a választásokat a kormánypárt győztes, valamint az Egységben Magyarországért alulmaradt egyéni képviselőjelöltjei a közösségi médiában.

„Értetek cselekszem” – ígéri Kósa Lajos

„Ez Debrecen!” – skandálják a Fidesz debreceni politikusai és aktivistái azon a 7 másodperces videón, amit Kósa Lajos, a hajdú-bihari 1-es választókerület országgyűlési képviselője osztott meg a Facebook-oldalán a választás éjszakáján, nem sokkal éjfél előtt. Másnap délután egy fotót is közzétett a társaságról, valamint minden választónak megköszönte a döntését. „Önökért, értetek cselekszem ezután is. Hajrá, Magyarország! Hajrá, Debrecen!” – írta a politikus.

„Nem a Fidesz győzött, hanem Magyarország vesztett!” – értékelte az eredményeket Varga Zoltán, az Egységben Magyarországért jelöltje a rövid, április 3-án éjjel közzétett bejegyzésében. A politikus ugyanerről beszélt a Debrecinernek is, hozzátéve, hogy megdöbbent a történteken. Szerinte a Fidesz kétharmada a kormány által felépített propaganda-gépezetnek köszönhető.

„Valós tettek felé akartak kerülni a hamis ígéretek” – írta Pósán László

„Egész jól nézünk ki, ilyen jól még sosem néztünk ki. Debrecen a fejlődést és a békét választotta. Köszönöm a debreceniek bizalmát!” – írta Pósán László, a hajdú-bihari 2-es választókerület képviselője a közösségi oldalán ugyancsak a választás éjszakáján. Kósához hasonlóan ő is a Fidesz debreceni eredményváró rendezvényéről készült csoportképpel illusztrálta a kormánypártiak örömét. Április 5-én este pedig ismét köszönetet mondott a támogatóinak, megjegyezve, hogy nehéz kampányon vannak túl, mert a politikus megfogalmazása szerint „a valós tettek felé akartak kerülni a hamis ígéretek”.

Mándi László, az Egységben Magyarországért jelöltje április 6-án szólalt meg először Facebook-oldalán, egy hosszabb szöveges posztban mondott köszönetet a támogatóinak és a segítőinek. Egy elkövetkezendő súlyos gazdasági krízist felvillantva Mándi így zárja a bejegyzését: „A kijózanodás már nincs messze. És akkor százezrek fogják megkérdezni ettől a kormánytól: miért hazudtatok nekünk? Mi akkor is itt leszünk Veletek. Hiszünk egy jobb, békésebb, mindenki (nemcsak a Fidesz szavazói) számára élhető országban. És dolgozni fogunk ennek megteremtésén.”

Tasó Lászlót fölemelték

„Köszönöm!” – ezzel az egy szóval kommentálta a győzelmét Tasó László, a 3-as választókerület országgyűlési képviselője. A politikus egy fotómontázst posztolt a közösségi oldalára, amelyből kiderül, hogy a debreceni Fidesz április 3-i rendezvényén a támogatói a magasba emelték őt az ünneplés során.

Salamon Gergő, az Egységben Magyarországért jelöltje április 4-én délelőtt videóban gratulált Tasó Lászlónak, majd minden, a választókerületben élő embernek jó egészséget kívánt, továbbá köszönetet mondott a saját kampánycsapatának. „Nem adjuk fel, hiszen az élet nem áll meg. Itt vagyunk egymásnak, és megyünk tovább kéz a kézben” – fogalmazott a politikus.

„Ezeket a bölcs embereket nem lehet átverni” – írta Vitányi István

„Köszönöm az embereknek a támogatást, akik bölcsek voltak, és annak hittek, amit láttak. Hittek annak fejlődésnek, ami az elmúlt 4 és 12 évben történt. Ezeket a bölcs embereket nem lehet átverni” írta Vitányi István, a 4-es választókerület képviselője április 5-én a közösségi oldalán. A politikus a bejegyzésében megosztotta a kormányközeli KESMA-hálózathoz tartozó Haon cikkét, amelyben Bodó Sándor és Tiba István képviselők társaságában nyilatkozott az eredményekről.

Az ellenzéki színekben induló Szántai László április 3-án éjjel köszönetet mondott a szavazóinak, valamint eredményes munkát kívánt Vitányi Istvánnak. Az újraválasztott képviselő hozzászólásban köszönte meg a jókívánságot, és jelezte, a pártállástól függetlenül a választókerület minden lakója számíthat rá.

Bodó Sándor köszöni és köszöni a támogatást

Bodó Sándor, az 5-ös választókerület fideszes képviselője április 3-án éjjel, majd másnap, ezt követően pedig még április 4-én és április 6-án is köszönetet mondott a szavazóinak. „Azt látom, hogy a választókerület mind a 15 településén meggyőzően támogatták a kormány politikáját és a személyemet is, igyekszem erre a bizalomra a jövőben is rászolgálni, s mindent megtenni azért, hogy ezen az úton haladhassunk tovább” – írta a politikus a Facebook-oldalán.

Ellenfele, az Egységben Magyarország színeiben indult Kiss László a választás éjjelén gratulált Bodó Sándornak, és sok erőt kívánt a következő négy évhez. „Vigyázzunk a térségünkre. Jóval többet kell küzdeni, küzdenünk érte, hiszen ez a mi közös otthonunk” üzent a foglalkoztatáspolitikai államtitkárnak.

Tiba István továbbra is Balmazújváros polgármesterének permanens befeketítésével van leginkább elfoglalva

Tiba István, a 6-os választókerület képviselője köszönetet mondott a választóknak és az őt támogatóknak, majd kifejtette, szerinte többek között azért tudott nyerni, mert a választókerületben élők bölcs, okos, megfontolt emberek, akiket csak egyszer lehet becsapni, és nem hisznek többé annak, aki becsapta őket. Még a választás éjjelén rögzítették, de csak másnap reggel tették közzé azt a videót, amelyből kiderül, hogy konkrétan Hegedüs Péterre, Balmazújváros polgármesterére gondolt, aki a választáson az Egységben Magyarországért színeiben indult el vele szemben. „Őszintén remélem, hogy elgondolkodik ezen az eredményen és végre békén hagyja ezt a várost” – mondta Tiba, aki április 4-én egy videómontázst is kiposztolt, amelynek a végén különös módon egy narrátor mondta az ő nevében, hogy „köszönök mindent”.

Hegedüs Péter a választás éjjelén egy élő Facebook-videóban arról beszélt, remélik, hogy mihamarabb túl lesz az ország a gazdasági válságon, az ellenzékiektől pedig azt kérte, méltósággal viseljék a választási kudarcukat. Megjegyezte, nem tudni, hogy a Fidesz mit szándékozik tenni a hatalommal, mert nem volt választási programjuk. „Ez a választás a háborúról és a békéről, a médiatúlsúlyról, az óriási kormányzati pénzről szólt” – értékelte a történteket. Hegedüs szerint az ellenzék problémája az volt, hogy az üzeneteikkel nem értek el megfelelő számú választót, különösen a bizonytalanokat. A politikus azt kívánta, hogy mindenki legyen boldog a következő négy évben, köszönetet mondott a segítőinek, a szavazóinak, majd további boldogulást kívánt a 105 jelölttársának.

A megosztása fontos!

Kérjük, válasszon előfizetési vagy támogatási lehetőségeink közül!

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

További olvasnivalók...