BEZÁR

Közösségi média

„Nem normális, hogy a Fidesz ’80-as évekbeli tervekre hivatkozva építtetne egy ezerlakásos lakóparkot” – mondja Mándi László

Az Egységben Magyarországért Debrecen délkeleti részén induló képviselőjelöltje úgy látja, a városvezetés magára hagyta a déli városrészt, azzal csak a repülőtér és az ipari park kapcsán foglalkozik, pedig ott kellene új lakóövezeteket létrehozni.


Mándi László
Mándi László
Facebook

Mivel már több mint négy hónap telt el az előválasztás első fordulója óta (ahol az egyéni képviselőjelölteket választották meg) és kevesebb, mint két hónap van hátra az országgyűlési választásokig, megkérdeztük az ellenzéki összefogás hat hajdú-bihari képviselőjelöltjét, milyen politikai munkát végeztek az elmúlt hónapokban, melyek lesznek a kampányuk fő üzenetei, hogyan akarnak eljutni a választópolgárokhoz és milyen eseményeket terveznek. A 4-es választókerületben induló Szántai László, az 1-es választókerületben magát megmérettető Varga Zoltán és az 5-ösben rajthoz álló Kiss László feleleteit már ismertettük. Ezúttal Mándi László (Momentum) debreceni önkormányzati képviselő, az Egységben Magyarországért szövetség 2-es számú választókerületben induló képviselőjelöltjének válaszait mutatjuk meg.

Hogyan készült fel az elmúlt hónapokban?

Mándi a Debrecinert arról tájékoztatta, hogy az előválasztások utáni időszakot a választási kampány helyi előkészületeivel, az aktivistáik számának növelésével és a kampánytémák kidolgozásával töltötték. „Egyeztettem a többi debreceni és hajdú-bihari körzet közös ellenzéki jelöltjeivel, hogy a lehető legjobban összehangolhassuk üzeneteinket és tevékenységünket” – mondta a politikus.

A képviselőjelölt elmondása szerint a Momentum aktivistái Debrecenben és országosan is kiemelkedően kivették a részüket az ellenzéki összefogás népszavazási aláírásgyűjtéséből, ami jó lehetőség volt a szavazóikkal való találkozásra, valamint az utcai aktivitásuk elindítására is. Azt írta, a sikerüket mutatja a Nemzeti Választási Bizottságnak január 21-én leadott 470 ezer aláírás is (a két kérdésre külön íveken kellett gyűjteni, tehát ez valójában körülbelül kétszer 235 ezer szignót jelent).


Momentum

Polgár Tóth Tamás

A politikus közölte: azóta hétről hétre egyre többen csatlakoznak a kopogtató kampányaikhoz. Most épp a Tócóskertben és a Tócóvölgyben kampányolnak.

Mi lesz az üzenet? Miket ígér?

„Mindenkihez elmegyünk, hogy beszélgessünk a környék problémáiról, valamint arról, hogy a Fidesz gigantikus lakóparkot akar építeni a Nagyrétre. Ez azért különösen fontos téma számunkra, mert az általunk kiharcolt Civaqua a Tócó-patakon keresztül pozitív hatással lesz a Nagyrét zöldterületére is. Ezért mi egy nagyszabású, természetközeli szabadidőparkot álmodtunk meg ide, ami méltó párja lehetne Debrecen egyetlen valamirevaló zöldövezetének, a Nagyerdőnek” – magyarázza Mándi.

A képviselőjelölt közölte, nem tartják normálisnak, hogy a Fidesz ’80-as évekbeli lakótelep-építési tervekre hivatkozva hozna létre egy ezerlakásos lakóparkot egy már eleve túlzsúfolt területen. „A Papp Lászlóék által bemutatott terveken világosan látszik, hogy a lakópark eldugítaná a Kishegyesi és Vincellér utak közlekedését, nem beszélve a most sem elegendő számú óvodai helyről, vagy épp a háziorvosi ellátás problémáiról” – sorolja Mándi.

Ahogy arról a Debreciner is beszámolt, a párt petíciót indított az ügyben. Ezt a politikus elmondása szerint eddig közel 2000 debreceni írta alá. Azt ígéri, kormányváltás esetén Debrecen országgyűlési képviselőjeként mindent meg fog tenni azért, hogy észhez térítse a városvezetést, és egy olyan megoldást találjanak, ami kedvezőbb a debreceniek számára.

Mándi úgy látja, a Fidesz teljesen magára hagyta a déli városrészt, azzal kizárólag az ipari park és a repülőtér kapcsán foglalkozik. „Szerintünk új, nagyszabású lakóövezeteket errefelé kellene létrehozni, akár zöldmezős beruházásokként, akár a barnamezős területek rehabilitációjával. Hiszen itt jönnek létre új munkahelyek Debrecenben, érdemes lenne ide költöznie a város új lakóinak. Ezzel kevesebb lenne az ingázás, kisebb a légszennyezés és az utak zsúfoltsága” – magyarázta a politikus.


Mándi László

Polgár Tóth Tamás

Az egyik fontos kampányüzenete, hogy kormányváltás esetén 100 százalékban európai uniós támogatásból évi 100 ezer panellakást újítanának fel, köztük rengeteg debreceni panelházat is. A politikus közölte, habár ezt kevesen tudják, az Unió most is biztosít erre a célra forrásokat, csak a kormány ezeket közintézmények felújítására költi.

Felkészülni, vigyázz…! Olvasd a Debreciner VÁLASZTÁS 2022 rovatát!

Tervezi továbbá, hogy csapatával együtt felhívja a debreceniek figyelmét többek között a debreceni utak, köztük a földutak állapotára, és a helyi közösségi közlekedés színvonalának folyamatos csökkenésére.

„Természetesen az ellenzék közös programjának elemeiről is fogunk még beszélni: az oktatás szabadságának visszaadásáról, a pedagógusok és ápolók bérének emelésén keresztül, az euró bevezetéséig” – mondta Mándi.

Hogyan jutna el a választókhoz?

Mándi kampánycsapata elsősorban a választókkal való személyes kapcsolatra törekszik. A terveik szerint felkeresik őket, hogy beszélgessenek velük, valamint meghívják őket a februárban és márciusban rendezendő lakossági fórumaikra. „És persze ott vagyunk, ott leszünk az utcán, a pultok mögött is, ahol én és minden ellenzéki aktivista bármikor szívesen beszélget a debreceniekkel a kormányváltás fontosságáról” – közölte Mándi. A legfontosabb üzeneteiket sajtótájékoztatókon és sajtóközleményeken keresztül, valamint a politikus Facebook-oldalán közvetítik a közvéleménynek.

„A debreceniekkel való eddigi beszélgetéseink alapján nagyon bizakodó vagyok: egyértelműen látszik, hogy az emberek többsége kormányváltást akar. Április 3-án ezért mindenkinek el kell menni, és ezt szavazat formájában is kifejezni” – szögezte le a képviselőjelölt.

CSAK VELED együtt tudjuk garantálni, hogy az újságíró és a szerkesztő munkájába ne szólhasson bele más, csak Te, az olvasó. Egy hónapra csak 1000 forint. Támogasd előfizetéseddel a Debrecinert! Köszönjük!

A megosztása fontos!

Kérjük, válasszon előfizetési vagy támogatási lehetőségeink közül!

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

További olvasnivalók...