BEZÁR

Közösségi média

BMW: előbb meg kell telepednünk Debrecenben

A német óriáscég részéről már most folynak megbeszélések majdani debreceni társadalmi felelősségvállalási lehetőségeikről, ám még korainak tartják, hogy a részletekről essen szó.

Még májusban hírt adtunk arról, hogy az LMP helyi szervezete aláírásgyűjtést kezdeményez, amiben a Debrecen mellett gyárat építő BMW-t felszólítják, hogy nemcsak a termőterület tönkretétele, de a fakivágások és egyéb természetkárosító tevékenységei miatt a német cégóriás „tegyen bele a mérleg másik serpenyőjébe is”. Például a korábban parkolópályára tett, a debreceni és környéki vízháztartást javító CIVAQUA programot kezdje újra a város, és ebben anyagilag támogassa a BMW, illetve a Debreceni Egyetem természettudományos laborjainak munkáját is segítse. Az LMP-sek szerint az általuk várt, remélt összeg a gyárnak nem jelentene hatalmas pénzkiesést, ugyanakkor Debrecennek igen sokat számítana.


LMP - petíció

Koppányi Szabolcs

A Debreciner a petíciós kezdeményezéssel kapcsolatban megkereste a cég németországi sajtóosztályát. Megkérdeztük, mi a véleményük az LMP felvetéseiről, szándékaik szerint részesítik-e például anyagi támogatásban a helyi környezetvédelmet.

Hanns Huber kommunikációs munkatársa a BMW sajtóosztályáról válaszában leírta, hogy a debreceni projektjük még nagyon korai szakaszánál tart, igaz, a gyár tervezett helyén jól haladnak az előkészületi munkálatok. Hanns Huber tájékoztatása szerint jövőre fognak felgyorsulni a BMW Csoport debreceni tevékenységei, amikor a munkatársaik már folyamatosan jelen lesznek a városban. Mint válaszlevelében írta, a társadalmi és a környezetvédelmi felelősségvállalás szerves részét képezi cégük tevékenységeinek, mivel meggyőződésük, hogy manapság a világon bármilyen vállalkozás hosszantartó gazdasági sikere azon múlik, hogy felelősségteljesen viselkedik és biztosítja a társadalmi elfogadottságát.

A BMW Csoport számára kulcselem a fenntarthatóság, egyértelmű versenyelőnyük a korszerű, hatékony és erőforrásbarát fejlesztéseiknek is köszönhető. Idén februárban megtörtént a nyilvános közmeghallgatás a környezeti hatásvizsgálatok kapcsán, s már most folynak a megbeszélések a vállalatuk Debrecenben és Debrecenért zajló CSR (Corporate Social Responsibility = vállalati társadalmi felelősségvállalás) programjáról. A BMW örömmel veszi ki részét az itteni társadalmi felelősségvállalásból, de előbb meg kell telepedniük Debrecenben ahhoz, hogy aktívvá válhassanak ezen a téren is – válaszolta a Debreciner érdeklődésére Hanns Huber, a BMW kommunikációs munkatársa.


BMW
A BMW gyárának tervezett helyén jól haladnak az előkészületi munkálatok
Facebook

A megosztása fontos!

Kérjük, válasszon előfizetési vagy támogatási lehetőségeink közül!

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

További olvasnivalók...