BEZÁR

Közösségi média

Koronavírus: egy nap, négy fotó, számos megválaszolatlan kérdés

Most akkor mi folyik itt? Tartózkodjanak a debreceniek a csoportos rendezvényektől? Vagy inkább „bátran sündörödjenek közelebb” – ahogy az invitálás elhangzott élőben? A polgármester szereplése miről szól? Miközben katonákkal fertőtleníttetnek több debreceni iskolát, a város futballcsapatának ultraszurkolói a ma esti meccsre készülnek, s eszük ágában sincs maszkot viselni. Szétesőben a város?


koronavírus

CSAK VELED együtt tudjuk garantálni, hogy az újságíró és a szerkesztő munkájába ne szólhasson bele más, csak Te, az olvasó. Egy hónapra csak 1000 forint. Támogasd előfizetéseddel a Debrecinert! Köszönjük!

A Debreceni Egyetem Egészségügyi Karáról is csatlakoztak diákok a debreceni orvostanhallgatókhoz, akik tegnap (október 31.) hajnalban elindultak Szlovákiába, hogy a szomszéd kormány felkérésének eleget téve segítsék az ottani koronavírus-tesztelést. A hallgatók a készenléti rendőrség három autóbuszával indultak, ezt örökítették meg a közösségi oldalon.
Ma estére várják haza őket.


koronavírus - Debreceni Egyetem Egészségügyi Kara Nyíregyháza

Facebook

Szintén tegnap, szombaton délelőtt tette közzé a magyar kormány hivatalos vírusoldala, hogy korábban példátlan emelkedés volt tapasztalható: Hajdú-Bihar megyében 400-zal emelkedett a fertőzöttek száma egyetlen nap alatt.

Végéhez közeledik az iskolák fertőtlenítése – ez szintén a kormánykommunikáció közlése tegnapról. Mint írták: „Debrecenben hat oktatási intézmény fertőtlenítését kezdte meg a honvédség: a helyi Bocskai lövészdandár egy iskolában, a Petőfi zászlóalj katonái öt iskolában dolgoznak.
A Csokonai-gimnázium épületének pénteki biológiai fertőtlenítése után szombaton a debreceni Kossuth, Tóth Árpád, Fazekas és Ady Gimnázium épületeit mentesíti 36 ember 7 technikai eszközzel, majd a biológiai mentesítő csoportjaikat kivonják Debrecenből.”


koronavírus - Ady Gimnázium

MTI/Czeglédi Zsolt

Bár ugrásszerűen nő a fertőzöttek száma, Papp László polgármesternek nincs új mondanivalója – írtuk tegnap, miután a debreceni polgármester egy videóval tisztelte meg Facebook-oldalának követőit. Papp – aki továbbra sem hajlandó konkrét helyi vírusadatokat közölni városa polgáraival – a videóban személyesen maga ismételte meg, hogy mennyire fontos annak a 10 pontnak a követése, amit már szeptemberben elkezdtek propagálni. Most újabb intézkedés gyanánt az összes debreceni iskola és óvoda bejáratához kifüggesztik. Papp úgy beszélt a videójában, hogy mögötte látszott folyamatosan a toplista, aminek nyolcadik pontja ez: „Legyünk mértéktartóak, kerüljük a csoportos rendezvényeket!”


koronavírus - Papp László

Facebook

A csoportos rendezvények kerülésének jegyében (?) október elejétől november közepéig kínálja a debrecenieknek a Kisfarsangi mulatságok Mihály-naptól Márton-napig elnevezésű családi programsorozatot a város rendezvényszervező cége, a Főnix.

A szombatonkénti bulik – kirakodóvásár, gyerekfoglalkoztatás, koncertek, tánc – helye az a Dósa nádor tér, amit a nyáron sétálóövezetesítettek, s azóta városvezetés igyekezete az, hogy a kőrengeteget megszerettessék a debreceniekkel. Annak érdekében, hogy minél többen menjenek el a tegnapi „Kelta Halloween”-re, többször is élő videós bejelentkezéssel invitálták a családokat a Tetszik Debrecen oldalukon. Mielőtt elfelejtenék, megismételjük: önkormányzati cégről van szó, és a városvezetés jóváhagyó támogatásáról.


koronavírus - Dósa nádor tér

Facebook

Ma, vasárnap este itthon, a Nagyerdei Stadionban játszik a DVSC futballcsapata. Látván azokat a videókat, amelyek megörökítették a debreceni ultrák egy héttel ezelőtti nyíregyházi produkcióit, semmi remény nincs arra, hogy Debrecenben betartsák-betartassák az Orbán Viktor miniszterelnök által jegyzett kormányrendeletet, miszerint a sportrendezvények helyszínén maszkot kell viselnie a közönségnek.

Most akkor mi folyik itt? – kérdezik egyre többen, nem értvén az egymásnak ellentmondó intézkedéseket, gyakorlatot. Tényleg szétesőben a város? Épp akkor, amikor az előrejelzések szerint igazán csak most kezd megerősödni a koronavírus-járvány második hulláma?


koronavírus - maszk

debreciner.hu

CSAK VELED együtt tudjuk garantálni, hogy az újságíró és a szerkesztő munkájába ne szólhasson bele más, csak Te, az olvasó. Egy hónapra csak 1000 forint. Támogasd előfizetéseddel a Debrecinert! Köszönjük!

A megosztása fontos!

Kérjük, válasszon előfizetési vagy támogatási lehetőségeink közül!

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

További olvasnivalók...