BEZÁR

Közösségi média

Heti koronavírus-körkép: megjelent a járvány egy debreceni idősotthonban

Hajdúböszörmény korlátozásokat léptetett életbe, Balmazújváros és Püspökladány polgármestere pedig a nemzeti ünnep előtt a maszkok használatára szólította fel a lakosságot.


Szent István debreceni szobrának avatóünnepsége – 2020. augusztus 20.
Szent István debreceni szobrának avatásán – 2020. augusztus 20.
Koppányi Szabolcs

Az egészségügyi szakemberek szerint az új típusú koronavírus-járvány második hullámának küszöbén járunk, Hajdú-Bihar megyében pedig már hetek óta szinte napról napra nő a fertőzöttek száma. Miközben a legfrissebb hivatalos információkért rendszeresen kérdezzük a Nemzeti Népegészségügyi Központot, fontosnak tartjuk Hajdú-Bihar megye vezető intézményeinek és személyeinek a vírussal kapcsolatos online kommunikációját is rendszeresen áttekinteni.


koronavírus
2020. augusztus 23.

Éppen ezért mostantól minden héten összefoglaljuk olvasóink számára, hogy milyen információkat közöltek a járvánnyal kapcsolatban a megye városainak polgármesterei, a Hajdú-Bihar Megyei Kormányhivatal, továbbá a koronavírusos betegeket kezelő Kenézy Gyula Egyetemi Kórház és az azt működtető Debreceni Egyetem – már ha közölnek valamit egyáltalán.

Koronavírus a Pallagi úti otthonban

Papp László (Fidesz), Debrecen polgármestere augusztus 22-én jelentette be Facebook-oldalán, hogy a Pallagi úti idősotthon egyik lakójának pozitív lett a koronavírus-tesztje. „Ennek következtében a Nemzeti Népegészségügyi Központ elindította a megfelelő eljárást, melynek keretében 2020. augusztus 23-án teljes körű szűrés kezdődik a Pallagi úti idősek otthonában mind az ellátottak, mind pedig a dolgozók körében” – írta a polgármester. A politikus arról is beszámolt, hogy az idősotthont fertőtlenítették, valamint elkülönítették a fertőzött személlyel érintkező lakókat.


Virágkarnevál 2020
Virágkarnevál 2020
Koppányi Szabolcs

Karanténba helyezik az időseknek küldött csomagokat Hajdúböszörményben

Hajdúböszörmény önkormányzata a város hivatalos honlapján augusztus 19-én jelentette be, hogy látogatási és kijárási tilalmat vezetnek be a Fazekas Gábor Idősek Otthonában. „Az otthon lakói részére hetente max. 1 alkalommal csomag adható be (9.00-12.00 óra között és 13.30-16.30 óra között), melyet 24 óráig karanténba helyeznek” – tájékoztatott a város vezetése.

MÉG NINCS VÉGE!
Itt olvashatók a Debreciner cikkei a koronavírus-járvány helyi aktualitásairól.

Független polgármesterek kérték a lakosokat a maszkviselésre és a távolságtartásra

Korábban beszámoltunk arról, hogy Debrecen vezetése semmilyen nyilvános formában nem kérte óvatosságra, a járványügyi óvintézkedések betartására az augusztus 20-i rendezvények résztvevőit.

Balmazújváros és Püspökladány független polgármesterei ezzel szemben egyaránt kérték városuk lakóit, hogy körültekintő módon ünnepeljenek. Hegedüs Péter, Balmazújváros vezetője videóban jelentette be, hogy számos programmal készültek a nemzeti ünnepre, méghozzá azért, hogy a város polgárai úgy vehessenek részt a rendezvényeken, hogy sehol ne lépjék át az 500 fős létszámkorlátot. A polgármester minden balmazújvárositól azt kérte, hogy viseljenek maszkot a tömegrendezvényeken.

„Mindenki tartsa be a maga és társai védelmébe érdekében az előírásokat (a megfelelő védőtávolságot, akár maszk használatot)”kérte Facebook-bejegyzésében Tóth Lajos, Püspökladány polgármestere. A városvezető azt is előre bejelentette, hogy amennyiben valamelyik rendezvényen a közönség egy része ebből a szempontból nem mutat együttműködést, az adott programot felfüggeszthetik.

A kormányhivatal, az egyetem és a megyei kórház sem tartotta szükségesnek a megszólalást

Hajdú-Bihar megye többi városi önkormányzata, illetve azok vezetői egyetlen hivatalos online fórumon sem közöltek a településükre vonatkozó koronavírus-információkat az elmúlt hét folyamán. Egyáltalán nem adott hírt a járványról az elmúlt hét nap alatt a Hajdú-Bihar Megyei Kormányhivatal, ahogy a Debreceni Egyetem és a felsőoktatási intézmény irányítása alá tartozó Kenézy Gyula Egyetemi Kórház sem.


Sajtószabadság - Debreciner

Debreciner

CSAK VELED együtt tudjuk garantálni, hogy az újságíró és a szerkesztő munkájába ne szólhasson bele más, csak Te, az olvasó. Egy hónapra csak 1 ezer forint. Támogasd előfizetéseddel a Debrecinert! Köszönjük!

A megosztása fontos!

Kérjük, válasszon előfizetési vagy támogatási lehetőségeink közül!

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

További olvasnivalók...