VIP Loki-belépőkkel jutalmaztak egyes debreceni ellenzéki képviselőket a DK-s Varga Zoltán szerint

A Momentum nem tud semmiről, Kőszeghy szerint Vargát nem érdeklik a tények, az MSZP-s képviselő pedig a 2022-es választásokra való tekintettel inkább nem nyilatkozott.


Debreceni közgyűlés - 2020. július 2.
Ülésezik Debrecen közgyűlése
Koppányi Szabolcs

Varga Zoltán, a DK országgyűlési képviselője a közösségi oldalán július 17-én fejtette ki a gondolatait azzal kapcsolatban, hogy kiderült: Dzsudzsák Balázs az előzetes hírekkel ellentétben mégsem igazol a DVSC labdarúgócsapatába. Bejegyzésében a politikus volt önkormányzati képviselőtársaival kapcsolatban a következő kijelentést tette: „a LOKI nem pénz, hanem érzelmi kérdés, mondta a város polgármestere mellett néhány VIP belépővel jutalmazott ellenzéki képviselő is”.


Varga Zoltán

Facebook

Mivel Varga Zoltán szavai értelmezhetőek úgy, hogy a debreceni közgyűlés egyes tagjait azzal vádolja: ellenszolgáltatás reményében nem ellenezték a DVSC megvételét a július másodikai képviselő-testületi ülésen, megkérdeztük a DK-n kívül az összes önkormányzati képviselettel rendelkező ellenzéki szervezetet, valamint a független Kőszeghy Csanád Ábelt, hogy kaptak-e bármilyen DVSC-jegyet, esetleg bérletet, valamint azt, hogy mit szólnak Varga fentebb idézett állításához.


Debreceni közgyűlés – 2020. január 23.
Varga Zoltán – amikor még önkormányzati képviselő volt
Koppányi Szabolcs

A Momentum szerint vannak, akiket jobban szeret a Fidesz

Mándi László, a Momentum önkormányzati képviselője arról tájékoztatta a Debrecinert, hogy sem ő, sem párttársa, Szabó Bence nem kapott VIP-belépőt a DVSC rendezvényeire, azt pedig egyikük sem tudja, hogy kikre is gondolhatott Varga Zoltán. „Mi a Momentumban már az önkormányzati cégek felügyelőbizottsági pozícióinak tavalyi kiosztásakor láttuk: vannak az ellenzékben, akik előnyt élveznek a Fidesznél, ha juttatásokról van szó” – írta a szerkesztőségünknek küldött válaszlevelében Mándi, majd hozzátette, a Momentum nem tartozik ezek közé. A politikus szerint a Civaqua-tervvel kapcsolatban indított petíciójuk is azt jelzi, hogy a VIP-bérletek és a pozíciók helyett ők a város számára fontos témákkal foglalkoznak.


Debreceni közgyűlés – 2020. január 23.

Koppányi Szabolcs

Varga bármiről képes hazudni a Jobbik korábbi politikusa szerint

Kőszeghy Csanád Ábel elmondása szerint soha semmilyen DVSC rendezvényre vagy meccsre nem kapott sem VIP-, sem más belépőt. A DK parlamenti képviselőjének szavait a következőképpen kommentálta: „régi szokása szerint nem érdeklik a tények. Úgy is mondhatnám, hogy főnökéhez és példaképéhez, Gyurcsány Ferenchez hasonlóan egy kis remélt politikai haszonért bármiről képes hazudni reggel, éjjel és este” – fogalmazott az ex-jobbikos képviselő.

Nem akar ellenzéki viszályt az MSZP

A DVSC Zrt. felügyelőbizottságába nem rég bekerült Madarasi István (MSZP) a megkeresésünket azzal hárította el, hogy pártja a 2022-es országgyűlési választások sikerét nem kívánja veszélyeztetni, ezért nem nyilatkozik semmilyen, az ellenzéki pártok között feszültséget keltő kérdésben.

Gondola Zsolt Zoárd, a Civil Fórum önkormányzati képviselője a levelünkre az egyesület Facebook-oldalára mutató linkkel reagált. Habár itt több bejegyzésben olvasható a DVSC önkormányzat általi megvételével kapcsolatos álláspontjuk, Varga Zoltán fenti állítására adott reakciót nem találtunk.

Természetesen a kérdéseinkkel kerestük Varga Zoltánt is. Kíváncsiak voltunk arra, hogy tudomása szerint kik a „VIP belépővel jutalmazott ellenzéki képviselő”-k, valamint arra, hogy korrupcióval vádolja-e a debreceni ellenzék egyes tagjait. A Demokratikus Koalíció politikusa azonban nem reagált a levelünkre.

CSAK VELED együtt tudjuk garantálni, hogy az újságíró és a szerkesztő munkájába ne szólhasson bele más, csak Te, az olvasó. Egy hónapra csak 1000 forint. Támogasd előfizetéseddel a Debrecinert! Köszönjük!

A megosztása fontos!

Kérjük, válasszon előfizetési vagy támogatási lehetőségeink közül!

Iratkozzon fel hírlevelünkre!