BEZÁR

Közösségi média

AZ OLVASÓ ÍRJA

Kísérleti nyúlnak nézik Debrecent

Sétálóövezeteket hoznak létre. Eltűnik ezzel egy autóút. Semmi gond, majd találnak okot, hogy miért mehetnek arra mégis autók.


Vár utca

KP

„A városvezetés úgy bánik a várossal, mint a tudósok egy kísérleti nyúllal. Betoldanak, vágnak, hozzávarrnak, elvesznek. Beleoltanak, kimagyarázzák, ha nem sikerült a kísérlet. Miről is beszélek? Sétálóövezeteket hoznak létre. Eltűnik ezzel egy autóút. Semmi gond, majd találnak okot, hogy miért mehetnek arra mégis autók. Vagy ha ez nem működik? Csinálnak egy új utat az autóknak. Az se gond, ha ez a gyalogosforgalmat zavarja. Majd megszokják. Fő, hogy a sofőröknek jó legyen. Még ha ez sétálóövezet szétbombázását, villamossín keresztezést okoz. Csak az autósoknak jó legyen. Zöld város? Hát nem mondanám. Szürke térkő, gázt okádó autók, gyalogost figyelembe nem vevő átalakítások. Legújabb marhaság a Csapó utca új sétáló övezete. De mellette tervezik a Kálvin tér felől feltúrni az autóknak a térkövet. Nem érdekli őket semmi, csak nekik jó legyen. És, hogy kiknek is legyen jó, kik azok az ők? A sofőröknek, a városvezetésnek, mindenkinek, aki már egy lépést se tud tenni autó nélkül. Akiknek fárasztó a parkolóig is lesétálni. Akiknek fárasztó a lakásban is sétálni, és ha megtehetnék, ott is csak gurulnának. Mert igen, ők sajnos léteznek, és nem csak egy sci-fi történetben. Ne engedjük, hogy tönkre tegyenek mindent és semmibe nézzék a gyalogos embereket! Mert egyszer ők is kiszállnak a kocsiból, beállnak közénk, egyek lesznek közülünk és eggyé válnak a tömeggel. Mindaddig, míg újra volán mögé nem kerülnek és újra felsőbbrendűnek nem hiszik maguk, tisztelet a kivételnek.”

Ezt a levelet és a ma készült fényképeit Kovács Péter debreceni olvasónk küldte a szerkesztőségünknek.


Vár utca

KP

Vár utca

KP

Vár utca

KP

Vár utca

KP

Vár utca

KP

Köszönjük a fotókat és a kísérőszöveget! Másokat is biztatunk, ha van a debreceniek érdeklődésére számot tartó javaslatuk, képük, videójuk, észrevételük, akkor osszák meg velünk, küldjék el ide: szerkesztoseg_KUKAC_debreciner_PONT_hu! A beküldők inkognitóját kérésükre tiszteletben tartjuk.

AZ OLVASÓ ÍRJA rovatunk további publikációi itt találhatók.

CSAK VELED együtt tudjuk garantálni, hogy az újságíró és a szerkesztő munkájába ne szólhasson bele más, csak Te, az olvasó. Egy hónapra csak 1000 forint. Támogasd előfizetéseddel a Debrecinert! Köszönjük!

A megosztása fontos!

Kérjük, válasszon előfizetési vagy támogatási lehetőségeink közül!

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

További olvasnivalók...