BEZÁR

Közösségi média

75 milliméter eső esett Polgáron, pincék kerültek víz alá

A polgármester szerint egyértelművé vált, hogy a város kiszolgáltatott az időjárási szélsőségeknek, ezért fel kell készíteni ezekre a vízelvezető rendszert.


Polgár - eső

Tóth Tamás

Június 26-án 15 órától egy rövid megszakítással egészen 21 óráig szinte ömlött az eső a hajdú-bihari Polgáron és a szomszédos Görbeházán. Az özönvízszerű esőzés következtében ideiglenesen Polgár főutcáján hömpölygött a víz, a csapadékvíz-elvezető árkok pedig sok helyen színültig megteltek. Az információink szerint már a kora esti órákban is több pincét elárasztott a lezúduló esővíz.


Polgár - eső

Facebook

Polgár - eső

Facebook

Polgár - eső

Facebook

A közösségi médiában számos polgári töltött fel fotókat vízben úszó utakról és kertekről, valamint a belvárosi társasházak garázsai előtt keletkezett térdig érő villámárról. Habár erről fényképeket nem találtunk, úgy tudjuk, hogy a helyzet a 12 kilométerrel arrébb fekvő Görbeházán is hasonló volt tegnap este.

A polgármester szerint mindenkinek dolga és felelőssége van

Tóth József (DK), Polgár polgármestere ma reggel közleményt adott ki a város Facebook-oldalán, amelyben arról ír, hogy néhány óra alatt összesen 75 milliméter csapadék zúdult a településre. Mint írja, a helyzet emiatt néhol kritikusra fordult, ezért a tűzoltóság, a városgondnokság és a vízi-közmű stábja közösen igyekeztek a veszélybe került lakosoknak segítséget nyújtani.


Polgár - eső

Tóth Tamás

Az éjszaka folyamán az esőzés alábbhagyott, ezért a városgondnokságnak sikerült a Király-érbe (Selypes) átszivattyúznia a felgyülemlett csapadékmennyiséget. A polgármester szerint a tegnap este egyértelművé tette, hogy Polgár mennyire kiszolgáltatott az „időjárás szeszélyeinek”, és hogy az esőmentes időszakokban fel kell készíteniük erre a vízelvezető rendszert. „A lakókörnyezetünk vízbiztonsága a közös ügyünk, s ebben dolga és felelőssége van mindenkinek. Tegye hát mindenki jobban a dolgát.. hogy ne éljünk át újra olyan nehéz órákat, mint tegnap este Polgáron” – összegezte a vízhelyzet tanulságait a polgármester.

CSAK VELED együtt tudjuk garantálni, hogy az újságíró és a szerkesztő munkájába ne szólhasson bele más, csak Te, az olvasó. Támogasd előfizetéseddel a Debrecinert! Köszönjük!

A megosztása fontos!

Kérjük, válasszon előfizetési vagy támogatási lehetőségeink közül!

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

További olvasnivalók...