Természettudományi költözés: ígéretet szeg az Orbán-kormány – írja a Népszava

A dolgozók „harmadik csapásként” élik meg a debreceni költözésről hozott döntést, miután sokuknak csökkent a fizetése és épp most vesztik el közalkalmazotti státuszukat.

Népszava

A lehető legrosszabbkor tudták Magyar Természettudományi Múzeum (MTM) dolgozói azt, hogy Debrecen 2030-ig szóló fejlesztési programja részeként biztosan a hajdúsági nagyvárosba költöztetik a gyűjtemény – írja a Népszava.

Az utóbbi hónapokban nem is tudtak foglalkozni az igazán nagy veszéllyel, a költözéssel, az elmúlt egy évben nem is kaptak tájékoztatást arról, hogy milyen tervek vannak a múzeum jövőjéről. Csak az jelezte a költözés előszelét, hogy elkezdték a Ludovika-téri gyűjtemény „revízióját”, vagyis leltárának elkészítését, de a munka a járvány miatt abbamaradt.

Fürjes Balázs Budapest fejlesztéséért felelős államtitkár februárban azt állította: „A Természettudományi Múzeum marad a Ludovika épületében, a megújított Orczy-park mellett. Nem költözik átmeneti helyre, szabadon látogatható. Ha egyszer kulcsrakészen felépül új, tágasabb otthona, akkor költözik. Legfeljebb évek múlva, és akkor is a költözés után azonnal nyit.”

További részletek a Népszava cikkében.

A megosztása fontos!

Kérjük, válasszon előfizetési vagy támogatási lehetőségeink közül!

Iratkozzon fel hírlevelünkre!