A SZEMEDNEK HIGGY!

Már kerekes karifája is van Debrecennek

A debreceni óriáskerék forog magában, gyakran meg-megállva, majd újra indulva, üresen. De szépen! Boldog karácsonyt, Debrecen!


óriáskerék - karácsonyfa

Koppányi Szabolcs

Biztos, hogy egy-egy pár vagy család felszáll rá időnként, de én még nem láttam embert a kalickákban idén – nyilván rosszkor néztem.

Ellenben láthatóan ötletes megoldással álltak elő az óriáskerekesek (vagy a fizetett városmarketingesek?), mégse pangjon már látogató nélkül a szerkezet! Egy feldíszített fenyőfa az utasa az egyik kabinnak! A plexi mögött nyugisan pocoló szép zöld növény (ami lehet, hogy mű) volt az egész kerék egyetlen vendége, amikor arra jártam – kétszer is aznap. Senki más.


óriáskerék - karácsonyfa

Koppányi Szabolcs

Ha valaki tudja, hogy vízkereszt után miért forgatják körbe-körbe szegény fát Debrecen főterén a látszólag teljesen feleslegesen a karácsonyi ünnepet követően még hónapokig ott tartott óriáskerékben, írja meg, mert én nem tudom!

Esetleg ez a „zöld város” projekt egyik látványeleme?


óriáskerék - karácsonyfa

Koppányi Szabolcs

További publikációk, amikben szerepel a debreceni óriáskerék, itt olvashatók.

A SZEMEDNEK HIGGY! rovatunk korábbi publikációi itt láthatók.

CSAK VELED együtt tudjuk garantálni, hogy az újságíró és a szerkesztő munkájába ne szólhasson bele más, csak Te, az olvasó. Támogasd előfizetéseddel a Debrecinert! Köszönjük!

A megosztása fontos!

Kérjük, válasszon előfizetési vagy támogatási lehetőségeink közül!

Iratkozzon fel hírlevelünkre!