BEZÁR

Közösségi média

Ezért lesz Debrecen főterén az óriáskerék február 23-ig

Ugyanúgy, ahogy tavaly, idén is a disznóságokat várják meg a Kossuth téren.


óriáskerék - mangalica
A fotó 2019 februárjának végén készült
Facebook

2018-ban is azt mondták, hogy csak az év végi ünnepek idején fog állni az óriáskerék a város főterén, aztán lebontják, ennek ellenére 2019 márciusának elejéig ott forgott: egészen a X. Debreceni Mangalica Fesztiválig, hogy jóval az adventi sokadalom után még ennek az eseménynek a fényét is emelje.

2019 novemberében is arról tájékoztatott a debreceni önkormányzati média, hogy az ismét felállított óriáskerék 2020. január 6-ig marad a Nagytemplom előtt, aztán január 7-én már arról adtak hírt, hogy február végéig marad.

Hogy miért? Az óriáskerék tartóztatásának oka ugyanaz, mint egy évvel ezelőtt: 2020. február 21. és 23. között lesz a XI. Debreceni Mangalica Fesztivál.

Ez az ismétlődés vagy a véletlen műve, vagy pedig az történt – ismét –, hogy a város eseményszervezői és vezetői nem merték, nem akarták bejelenteni november közepén, hogy a látványosság egészen tavaszig marad, s nem pusztán az adventi vásár látványosságaként szolgál, hanem a zsíros gasztronómiai eseményé is lesz.

CSAK VELED együtt tudjuk garantálni, hogy az újságíró és a szerkesztő munkájába ne szólhasson bele más, csak Te, az olvasó. Támogasd előfizetéseddel a Debrecinert! Köszönjük!

A megosztása fontos!

Kérjük, válasszon előfizetési vagy támogatási lehetőségeink közül!

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

További olvasnivalók...