BEZÁR

Közösségi média

A szilveszteri durrogtatás ellen gyűjtöttek aláírásokat

Szigorító törvénymódosítást szeretnének elérni a petíciót kezdeményező finnek – írja a Finland News blog.


tűzijáték - petárda

Egy friss, 1089 fős közvélemény-kutatásból az derült ki, hogy a megkérdezettek több mint fele legszívesebben megszüntetné a hangos és nagy erejű tűzijátékoknak és pirotechnikai eszközöknek a magánszemélyek részére történő árusítását. A finnek 47%-a tiltáspárti, 43%-uk szerint a jelenlegi szabályozás megfelelő, 10%-uk pedig a „Nem tudom”-választ adta a kérdésre, kell-e törvényt módosítani tűzijáték-ügyben.

A részletes közvélemény-kutatási eredmények itt olvashatók, leegyszerűsítve úgy lehet összegezni, hogy a leglelkesebb szilveszteri durrogtatók a kevésbé iskolázott, kisebb településeken élő, fiatal jobboldali férfiak, míg a törvényi szigorításokkal leginkább egyetértők az iskolázottabb, nagyobb településeken élő, szociáldemokrata vagy zöld nézeteket valló nők.

A durrogtatások ellenzői aláírásgyűjtésbe kezdtek, és petíciót nyújtottak be a finn parlamentnek, melyben kérik a szigorítást, azaz az alacsony és közepes kockázatú termékek magánszemélyeknek történő árusításának tiltását.

A civil kezdeményezés egyik fő támogatója az Orvosok Szövetsége, jónéhány szakmai szervezet is csatlakozott: a hallás- és látássérültek szövetségei, a különböző állatvédelmi szervezetek, a macska- és a kutyatartók, a lovasok érdekvédelmi szövetségei, az állatorvosok szakmai szervezete, az Allergia, Bőr, Asztma Szövetség, az Égési Sérültek Érdekvédelmi Szervezete és az Állatjogászok Egyesülete.

További részletek itt olvashatók.

CSAK VELED együtt tudjuk garantálni, hogy az újságíró és a szerkesztő munkájába ne szólhasson bele más, csak Te, az olvasó. Támogasd előfizetéseddel a Debrecinert! Köszönjük!

A megosztása fontos!

Kérjük, válasszon előfizetési vagy támogatási lehetőségeink közül!

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

További olvasnivalók...