Az új székhely Budapest után a debreceni Széchenyi utca 31. – Népszava

Felpörgették a költözést, már székhelyet és adószámot is változtatott a közlekedési múzeum.

A Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeum arról értesítette partnereit, hogy az intézmény székhelye és adószáma megváltozott. A múzeum új székhelye Budapest helyett immáron Debrecenben a Széchenyi utca 31. szám alatt van bejegyezve – tudta meg a Népszava.

Itt épül a BMW gyára Debrecen mellett
Debreciner

A múzeumot Debrecen külterületén a német autógyár újonnan épülő üzeme mellett húznák fel. A létesítményben az állandó és időszaki kiállításokon felül helyet kell biztosítani konferenciáknak, oktatási és üzleti rendezvényeknek. A célok között szerepel az is, hogy a „helyi lakosság kiemelt találkozóhelyévé kell válnia”. Utóbbi különösen nehéz feladványnak tűnik, mivel a szántóföldek és autópálya lehajtók ölelte terület egyelőre csak autóval közelíthető meg.

A Népszava arra nem kapott választ az ügyben megkérdezett közlekedési múzeumtól, hogy az intézmény muzeológusai követik-e a kiállítóhelyet Debrecenbe, illetve erről egyáltalán megkérdezték-e őket.

További részletek a Népszava cikkében olvashatók.

Kapcsolódó anyag:

- Tárgyalta, de még nem döntött a kormány a Közlekedési Múzeum Debrecenbe költöztetéséről

- Valóban Debrecenbe, a BMW-gyár melletti szántóföldre vinné a kormány a közlekedési múzeumot – Népszava

- Kihirdették az ötletpályázatot, tényleg a debreceni BMW-gyár mellé költöztetnék a Közlekedési Múzeumot – Telex

Ezt tartalmat minden olvasónk elérheti. Ha összes írásunkat olvasni szeretné, legyen előfizetőnk! Előfizetéshez kérjük kattintson ide.